انگور برترین میوه برای گوارش
به گزارش هیو بلاگ، اگر می خواهید از سودمندی های گوارشی انگور استفاده کنید، میوه کامل را بخورید.
به گزارش رکنا، انگور با قوام ترد و مزه ترش وشیرین برای خوردن خوشایند است و دانه های انگور با توجه مقدار شان می تواند یک میان وعده مطلوب باشند. منافع انگور فقط به مزه آن ختم نمی گردد و خواص سلامت بخشی هم دارد.
انگور یک میوه کوچک بیضی شکل است که به صورت خوشه هایی روی رگ برگ ها رشد می نماید. انگور بومی اروپا، آسیا و منطقه مدیترانه است، اما امروزه در همه دنیا پرورش داده می گردد.
انگور در واقع جزء میوه های توت مانند (berry) و میوه توت مانند در گیاه شناسی میوه منفردی است که یک پوسته بیرونی، گوشت آب دار و هسته هایی مرکزی دارد. انگور از جمله انواع بی هسته آن در رده میوه های توت مانند قرار می گیرند، گرچه اغلب افراد آن ها را جزء این رده به حساب نمی آورند.
این میوه سرشار از مواد مغذی است، از جمله غنی از آنتی اکسیدان هایی از جمله رسوراترول، فلاوونوئید، آنتروسیانین و کاتکین است. انگور بعلاوه حاوی مواد مغذی اساسی مانند فیبر، کلسیم، پتاسیم، ویتامین های C و B است.
خصوصیات تغذیه ای انگور
یک فنجان حبه انگور قرمز یا سبز خام (حدود 150 گرم) این خصوصیات تغذیه ای را دارد:
انرژی 435 کالری
پروتئین یک گرم
چربی کمتر از یک گرم
کربوهیدرات 27 گرم
فیبر یک گرم
قند 23 گرم
خواص سلامت بخش انگور
آنتی اکسیدان های موجود در انگور ترکیبات سودمندی برای مقابله با رادیکال های ازاد هستند. رادیکال های آزاد ترکیب های ناپایداری هستند که می توانند باعث آسیب سلولی شوند و به استرس اکسیداتیو و افزایش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان بینجامند.
خوردن مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها مانند انگور می تواند به مهار رادیکال های آزاد و به طور بالقوه جلوگیری از آسیب سلولی و بیماری بینجامد.
اثرات آنتی اکسیدانی انگور قرمز به خصوص قابل توجه است که تا حدی به دلیل وجود آنتوسیانین ها است که یک آنتی اکسیدان قوی است. آنتوسیانین ها رنگدانه های گیاهی هستند که رنگ قرمز، آبی و ارغوانی ایجاد می نمایند (و در انگور قرمز، میوه های توت مانند و کلم قرمز وجود دارند).
انگور بعلاوه حاوی فیبر های محلول و نامحلولی است که برای گوارش سالم ضروری هستند. فیبر های نامحلول از میان مجرای گوارش می گذرند و غذا را به همراه خود درون آن به جلو می رانند. از طرف دیگر، فیبر های محلول آب را جذب می نمایند و ماده ژل مانندی در مجرای گوارشی ایجاد می نمایند که به قوام دادن مدفوع و جلوگیری از اسهال یاری می نماید.
محتوای آب انگور نیز به گوارش سالم یاری می نماید. انگور حاوی 82 درصد آب است. آب برای کارکرد گوارشی لازم است که چرا که آب تجزیه شدن غذایی که می خورید در دستگاه گوارش یاری می نماید.
یک نکته دیگر این است که انگور کامل فیبر بیشتری از آب انگور دارد، زیرا فیبر زیادی در گوشت دانه های انگور یافت می گردد که هنگام آب گیری انگور جدا می گردد. اگر می خواهید از سودمندی های گوارشی انگور استفاده کنید، میوه کامل را بخورید.
هنگامی که از انگور به عنوان یک میان وعده استفاده می کنید، ماده ژل مانندی که از فیبر های محلول آن ایجاد می گردد، به ماندن بیشتر غذا در معده یاری می نماید و احساس پری به وجود می آورد. می توانید انگور را با سایر غذا های سیرنماینده مانند مغز های خوراکی یا ماست یونانی همراه کنید.
انگور بعلاوه برای سلامت قلب شما مقید است. انگور حاوی آنتی اکسیدان های فراوانی است که استرس اکسیداتیو را مهار می نمایند. این فرآیند التهاب را که عامل اصلی ایجاد بیماری قلبی است، کاهش می دهد.
فیبر های محلول بعلاوه می توانند باعث کاهش کلسترول بد یا LDL در بدن شوند و بعلاوه محتوای پتاسیم آن به کاهش فشار خون یاری می نماید. این اثرات برای قلب مفید هستند، چرا که فشار خون بالا و کلسترول LDL بالا عوامل خطرساز عمده برای بیماری قلبی به شمار می آورند.
چطور انگور را نگهداری کنیم؟
معمولا انگور را در سوپرمارکت ها در بخش یخچالی عرضه می نمایند. انگور معمولا در رنگ های سبز و قرمز عرضه می گردد، اما ممکن است انگور های به رنگ های طلایی، سفید یا سیاه هم عرضه شوند. هنگام انتخاب انگور، خوشه هایی را انتخاب کنید که دارای حبه های گوشتی، محکم و عاری از چین وچروک باشند و رنگشان تغییر نکرده باشد.
بعلاوه دم های این حبه ها باید نسبتا خشک و متصل به ساقه باشند. در خانه می توانید این حبه ها را در همان ظرف اصلی برای یک هفته در یخچال نگهدارید. هنگامی که می خواهید انگور را بخورید، آن را از ظرف خارج کنید و در یک آبکش بگیرید و زیر آب روان قرار دهید.
آب انگور بسته بندی شده
انگور به صورت آب میوه های بسته بندی شده هم عرضه می گردد که در مقایسه با میوه کامل دارای فیبر کمتر و قند بیشتری است. بعلاوه کشمش یعنی شکل خشک شده انگور نیز اغلب حاوی شکر افزوده است. اگر می خواهید اندازه دریافت قندتان را کنترل کنید، فراورده های انگوری را انتخاب کنید که بدون قند افزوده باشند یا خودتان این فراورده ها را انتخاب کنید.
چطور انگور را مصرف کنیم؟
گرچه انگور تازه به خودی خود خوشمزه است، اما می توان آن را به عنوان اجزای فراورده های دیگر هم به کار برد:
اسموتی ها: انگور یک جزء عالی برای اسموتی ها است. مزه ترش وشیرین انگور با میوه های مانند میوه های توت مانند، موز و آناناسی در اسموتی های خانگی جور درمی آید.
شکل منجمد: یک راه مصرف انگور این است که حبه های آن ها را در فریزر بگذارید و در ماه های گرم تابستان با خوردن آن خودتان را خنک کنید.
سالاد: می توانید دانه های انگور را نصف کنید و به سالاد بیفزایید. بعلاوه دانه های انگور را با سیب برش داده شده و مغز های خوراکی مانند بادام و پسته مخلوط کنید.
منبع: فرارو