5 نکته ای که روزه داران برای سلامتی خود باید بدانند
به گزارش هیو بلاگ، با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مسلمانان در سرتاسر دنیا خود را برای یک ماه روزه داری و نیایش آماده می نمایند. دانشمندان فواید متعددی در اجرای رژیم های شبه روزه داری یافته اند، از تقویت سیستم ایمنی تا کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها.
به گزارش خبرنگاران، در این مقاله سعی شده است تا از دیدگاهی علمی به آنالیز نکاتی بپردازیم که روزه داران باید رعایت نمایند تا در کنار ارتقای روح معنوی خود بتوانند سلامتی خود را نیز بهبود بخشند. بسیاری از عادات مخرب در این ماه می تواند چالش های بسیاری را برای بدن پس از گذرندان ماه رمضان ایجاد کند.
1. خوردن سحری را حذف نکنید
صرف نظر از خوردن وعده سحری آسان است؛ زیرا داشتن اشتها در اوایل صبح سخت به نظر می رسد و بسیاری از مردم عادت دارند که بدون خوردن سحری روزه بگیرند. اما باید بدانید که نخوردن سحری می تواند بسیار مضر باشد.
نازیما قریشی، پزشک و محقق تغذیه شرح می دهد که بسیار مهم است شما از این وعده صرف نظر نکنید. انتخاب های غذایی که انجام می دهید، بر انرژی شما در طول روز تأثیر می گذارد.
2. رژیم غذایی شما در سحر و افطار بسیار مهم است
بسیاری از اوقات مردم برای وعده غذایی صبح به کربوهیدرات های ساده روی می آورند؛ اما کربوهیدرات های ساده انرژی طولانی مدت را تأمین نمی نمایند. در عوض پزشکان توصیه می نمایند غلات کامل همراه با چربی ها و پروتئین های سالم و همچنین میوه ها و سبزیجات را بخورید. بسیار مهم است که از غذا های بیش از حد چرب و نمکی که باعث تشنگی در هنگام سحر می شوند، دوری کنید؛ زیرا در آن روز سلول های شما خواستار آب بیشتری می شوند.
به همین ترتیب غذا های بسیار تند و نوشیدنی های حاوی کافئین نیز می توانند باعث کمبود آب بدن شما شوند. مصرف غذا های بیش از حد شور نیز همچنین می تواند آب بدن را از دست بدهد.
از سوی دیگر غذا هایی با محتوای پروتئین بالا مانند تخم مرغ، پنیر و شیر گزینه های خوبی برای وعده سحری هستند. علاوه بر این تخم مرغ، شیر و فرآورده های لبنی همچنین دارای ویتامین A زیادی هستند که یک ریز مغذی مهم برای سیستم ایمنی بدن به شمار می رود. همچنین به روزه داران توصیه می شود در زمان افطار مقادیر زیادی از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان را مانند چغندر، کلم قرمز، تربچه، اسفناج، کلم بروکلی، کلم بروکسل و فلفل قرمز در برنامه غذایی خود بگنجانند.
3. افطار را به دو قسمت تقسیم کنید
پر کردن یکباره معده خالی در وعده افطار باعث افزایش فشار خون و قند می شود و همچنین منجر به مسائل دستگاه گوارش مانند سو هاضمه خواهد شد. در اینجا پزشکان توصیه می نمایند یک زمان 20 دقیقه ای پس از صرف افطار و خوردن غذا های اصلی داشته باشید. این کار به طور موثر افطار شما را به دو قسمت تقسیم می نماید و هضم غذا ها را برای شما تسهیل می بخشد.
4. بدن خود را هیدارته نگه دارید
نوشیدن آب از اهمیت حیاتی برخوردار است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. ننوشیدن آب کافی منجر به بدخلقی و افزایش خستگی می شود که این مسئله می تواند بر سطح انرژی و حافظه تأثیر بگذارد. حفظ آب مصرفی همچنین می تواند به مدیریت شرایط سلامتی یاری کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه و یبوست و همچنین در حفظ فشار خون نقش داشته باشد. همچنین بعضی شواهد نشان می دهد که هیدراته ماندن باعث کاهش اشتها می شود. این امر به شما در ماه رمضان بسیار یاری خواهد نمود.
از زمان قبل از طلوع آفتاب و پس از غروب آفتاب به عنوان فرصتی برای تأمین آب و تأمین میزان توصیه شده آب بهره ببرید. یک بطری آب را در طول شب در دست داشته باشید و هر وقت ممکن است، آب بنوشید. همانطور که گفته شد، توجه به غذا هایی که می خورید، می تواند مفید باشد. گرچه شیرینی ها در ماه رمضان می توانند بسیار وسوسه انگیز باشند، سعی کنید به جای آن غذا هایی با محتوای آب زیاد انتخاب کنید.
میوه ها و سبزیجات پر از آب را در وعده افطار خود قرار دهید، مانند:
توت فرنگی
هندوانه
طالبی
خیار
کدو سبز
فلفل دلمه ای
گوجه فرنگی
5. پس از خوردن سحری به سرعت نخوابید!
رفتن به رختخواب بعد از یک وعده غذایی مانند سحری مسائل گوارشی مختلفی را ایجاد می نماید؛ زیرا بدن شما در حالت استراحت مجبور است برای هضم غذا بیشتر کار کند.
دراز کشیدن پس از صرف غذا نیز می تواند علائم مسائل زخم را به دلیل اسید معده بیش از حد تحریک کند.
این احساس یک سوزش ناراحت نماینده را در قفسه سینه تا راه حلق ایجاد می نماید.
سایر شرایط مانند بیماری ریفلاکس معده نیز می تواند اتفاق بیافتد؛ زیرا دریچه بین معده و مری شما کاملاً بسته نشده است و در نتیجه اسید معده از معده به حلق شما برمی شود.
منبع: فراروbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
سازمان میراث فرهنگی: سازمان میراث فرهنگی، با وبسایت مجموعه میراث فرهنگی ایران همراه باشید.