طرز تهیه سوپ جو مجلسی
به گزارش هیو بلاگ، سوپ جو مجلسی نوعی پیش غذای مناسب برای مجالس و میهمانی هاست که از ترکیب جو و سبزیجات تازه درست می گردد. این سوپ غلیظ است، چراکه بدون استفاده از خامه پرچرب تهیه می گردد، اما در آن سس سفیدی به کار می رود که از شیر کم چرب درست شده است.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوپ جو مجلسی یکی از مشهورترین انواع پیش غذا با بافت کرمی و غلیظ است که از جو و انواع سبزیجات تازه درست می گردد. در تهیه این سوپ می توان با به کار بردن رب گوجه فرنگی، سوپ جو قرمز درست کرد یا با استفاده از شیر و گاهی خامه، سوپ جو سفید تهیه کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نوعی سوپ جو مجلسی را آموزش دهیم که در آن از سس سفید استفاده شده و به همین دلیل سوپی غلیظ و لعاب دار است.
طرز تهیه سوپ جو مجلسی
مواد لازم | |
جو پوست کنده | 500 گرم |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
پیازچه متوسط خرد شده | 2 عدد |
عصاره مرغ (عصاره سبزیجات) | 3 فنجان+ 2.5 فنجان |
هویج متوسط | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
جعفری تازه ساطوری و آبلیموی تازه | از هر کدام 2 قاشق غذاخوری |
زرشک | 2-3 قاشق چایخوری |
کره و آرد برای تهیه سس | از هر کدام 2 قاشق غذاخوری |
شیر کم چرب برای تهیه سس | 2 فنجان |
دستور تهیه:
- جو را 4-3 ساعت در آب خیس کنید، سپس با مقداری نمک روی حرارت ملایم در قابلمه با درب باز بپزید. درب قابلمه را نبندید، زیرا جو هنگام پختن کف می نماید و سر می رود. اجازه دهید جو کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
- کره را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب گردد. سپس پیازچه خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم گردد.
- جو پخته و 3 پیمانه عصاره مرغ را به قابلمه اضافه نموده و صبر کنید تا به جوش آید، سپس درب قابلمه را بسته و حدود 30 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا کمی غلیظ گردد.
- هویج را شسته، پوست بگیرید و رنده کنید. هویج رنده شده و 2.5 فنجان عصاره مرغ را به قابلمه افزوده، نمک و فلفل سوپ را میزان کنید و صبر کنید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم نموده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه دیگر بپزد.
- حرارت را خیلی کم کنید تا سوپ گرم بماند و مشغول درست کردن سس سفید شوید.
- 2 قاشق غذاخوری کره را روی حرارت ملایم در یک تابه نچسب ذوب کنید. 2 قاشق آرد به کره افزوده و حدود 2 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد.
- یک فنجان شیر اضافه کنید و روی حرارت متوسط مرتب هم بزنید تا سس غلیظ گردد.
- یک فنجان شیر دیگر اضافه کنید، هم بزنید تا گرم گردد و قبل از اینکه به جوش آید، حرارت را خاموش کنید.
- سس سفید را در حالی که داغ است به سوپ اضافه نموده، حرارت را کمی زیاد کنید تا به جوش آید و سوپ را هم بزنید.
- حرارت را متوسط نموده و اجازه دهید سوپ به مدت 10 دقیقه دیگر با درب باز بپزد و غلیظ گردد. در این فاصله گاهی سوپ جو را هم بزنید.
- 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به سوپ اضافه نموده و فرصت دهید حدود 2 دقیقه دیگر روی حرارت متوسط بپزد.
- حرارت را خاموش کنید و جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید.
- زرشک را شسته و 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شده و خشک گردد.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید و زرشک را روی آن بریزید.
- سوپ جو را به صورت گرم و با مقداری نان میل کنید.
چند نکته در طرز تهیه سوپ جو مجلسی
- گیاه خواران می توانند به جای عصاره مرغ از عصاره سبزیجات در این سوپ استفاده نمایند.
- به جای عصاره مرغ می توانید از استوک مرغ نیز بهره ببرید. ولی از آنجا که استوک مرغ دارای ادویه و نمک است مراقب باشید سوپ، شور نگردد.
- برای اینکه سوپ جو، خوشمزه گردد باید جو خوب بپزد و لعاب بیاندازد.
- اگر تمایل دارید در تهیه سوپ جو از خامه بهره ببرید، آن را با مقداری سوپ داغ رقیق نموده و سپس به سوپ اضافه کنید.
- از آنجا که پختن جو زمان زیادی می برد، می توانید جو را از قبل بپزید، سپس در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و در موقع لزوم بهره ببرید.
- اگر زمان کافی برای پختن جو ندارید، می توانید از جو پرک در تهیه این سوپ بهره ببرید.
منبع: setare.comمجله آی سیب: مجله آی سیب | مجله فناوری های جدید، رایانه ها، موبایل ها و کجت های هوشمند
مجله بیزبینگ: مجله بیزبینگ، مجله موفقیت در کارآفرینی و کسب و کار