طرز تهیه سس دلمه کلم با دو طعم متفاوت و دلچسب
به گزارش هیو بلاگ، بعد از نمک، سس ها برترین و اساسی ترین چاشنی برای طعم دارکردن غذاها هستند. سس دلمه کلم از جمله همین چاشنی های محبوب است که به دلمه برگ کلم، عطر و طعمی فوق العاده می بخشد. دلمه ها اساسا به خودی خود غذایی لذیذ و دلچسب هستند. حالا افزودن سسی خوشمزه و خوش آب ورنگ، لذت خوردن این غذای دوست داشتنی را تکمیل می نماید.

در وصف خوبی سس های خانگی باید گفت آن ها برترین دستیاران آشپزی برای بخشیدن عطر و طعم مورد انتظار شما به غذاها هستند. بنابراین اگر در پی ماده ای جادویی هستید تا از برترین دستپخت خود رونمایی کنید، از معجزه سس های خانگی غافل نشوید. در ادامه همراه ما باشید تا ضمن ارائه برترین دستور طرز تهیه سس دلمه کلم، توضیح کوتاهی از مراحل پخت دلمه برگ کلم را با شما در بلاگ خبرنگاران به اشتراک بگذاریم.
مواد اولیه در طرز تهیه سس دلمه کلم با طعم ترش
- رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- روغن 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
دستور پخت سس دلمه کلم مجلسی با طعم ترش
- اولین قدم در طرز تهیه سس دلمه کلم تفت دادن رب گوجه در روغن است. به این منظور، یک قاشق روغن را در تابه ای بریزید و به آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
- بعد از تفت کامل رب گوجه در روغن، اندازهی آب به همراه رب انار، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل به آن بیفزایید.
- درِ تابه را بگذارید و اجازه دهید اندازهی از آب موجود در سس ها بخار گردد.
- بعد از 10 دقیقه تا یک ربع، سس دلمه کلم شما آماده است. فقط کافی ست آن را روی دلمه ها بریزید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم پخته گردد تا به خوبی عطر و طعم سس ، جذب دلمه ها گردد.
برای آن دسته از افرادی که هوادار طعم ترش دلمه هستند، دستور طرز تهیه سس دلمه کلم با رب انار برترین گزینه است؛ اما اگر شما طعم ملس و شیرین دلمه را به مزه ترش آن ترجیح می دهید، ادامه مطلب را از دست ندهید تا با ارائه دستور پخت سس دلمه کلم مجلسی با طعم ملس، شما را به مراد دلتان برسانیم.
مواد اولیه در طرز تهیه سس دلمه کلم با طعم شیرین
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- روغن 1 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- سرکه 2 قاشق غذاخوری
- دارچین به اندازه لازم
- زعفران به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
دستور پخت سس دلمه کلم مجلسی با طعم شیرین و ملس
- گام اول در دستور پخت سس دلمه کلم مجلسی را با تفت دادن 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در روغن شروع کنید.
- در گام بعدی، ترکیبی از آب، سرکه، دارچین و شکر را آماده و به رب تفت داده شده اضافه کنید.
- بعد از جوش آمدن آب، نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید و اجازه دهید اندازهی از آب سس بخار گردد.
- در نهایت سس دلمه کلم آماده شده را به ظرف حاوی دلمه ها اضافه کنید و زمانی به مدت 1 ساعت برای طعم دارشدن دلمه های برگ کلم در نظر بگیرید.
طرز تهیه دلمه برگ کلم
دلمه ها در صدر لیست غذاهای محبوب و دوست داشتنی قرار گرفته اند. هر چقدر که در وصف طعم خوب و بی نظیر این غذا بگوییم، کم گفته ایم. شاید بهتر باشد طعم خاص این غذا را خودتان زیر دندان مزه کنید تا به محبوبیت آن ایمان بیاورید.
اگرچه که پادشاه دلمه ها را باید دلمه برگ مو دانست، اما طعم خوب دلمه برگ کلم هم چیزی از دلمه برگ مو کم ندارد. در فصولی که دستمان از برگ مو کوتاه است می توانیم به طعم بی نظیر دلمه برگ کلم پناه ببریم. در ادامه به معرفی دو دستور پخت دلمه برگ کلم خواهیم پرداخت.
مواد اولیه دلمه برگ کلم
- برنج 2 پیمانه
- لپه 200 گرم
- گوشت چرخ نموده 600 گرم
- کلم برگ 1 عدد
- پیاز 1 عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (جعفری، نعنا، شوید، ترخون و گشنیز) 800 گرم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
این اندازه از مواد اولیه برای 9 تا 10 نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه 1 ساعت و زمان پخت آن هم 1 ساعت خواهد بود. در کل شما برای پخت این غذا 2 ساعت کنار بگذارید.
دستور پخت دلمه کلم
- ابتدا برنج را به همراه اندازه کمی نمک در آب خیس کنید.
- لپه ها را در هم در آب خیس کنید و بعد از نیم ساعت آب آن را عوض کنید تا نفخ لپه گرفته گردد.
- در گام سوم برنج و لپه را به شکل جداگانه در ظرفی حاوی آب روی حرارت قرار دهید تا به حالت نیم پز درآید.
- در مرحله چهارم سراغ کلم برگ بروید. کلم برگ ها را با آب سرد بشویید و آن ها را به آب در حال جوش اضافه کنید. 1 تا 3 دقیقه برای جوش دادن کلم برگ ها کافی ست. سپس آن ها را آبکش و به آرامی برگ ها را از هم جدا کنید.
- در این مرحله پیاز را نگینی و در روغن سرخ کنید. بعد از تفت کامل پیازها، گوشت چرخ نموده را به همراه اندازه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. اجازه دهید گوشت به خوبی تفت بخورد و رنگی قهوه ای به خود بگیرد.
- حالا وقت ترکیب کردن تمام مواد اولیه دلمه برگ کلم است. به این منظور برنج، لپه، سبزیجات خردشده و مایه گوشت چرخ نموده را با هم به خوبی مخلوط کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه دلمه برگ ضروری است 1 تا 2 قاشق از ترکیب مواد اولیه را روی هر برگ کلم بگذارید و آن را به شکل بقچه پیچ درآورید.
- در گام آخر کار شما با چیدن دلمه برگ ها در قابلمه به سرانجام خواهد رسید. برای این کار ابتدا کف قابلمه را با اندازهی روغن چرب کند. سپس تعدادی برگ را در کف قابلمه بچینید و دلمه های پیچیده شده را روی آن ها قرار دهید. در نهایت سس دلمه کلمی را که آماده نموده اید به قابلمه حاوی دلمه ها اضافه کنید و با قرار دادن یک جسم سنگین روی دلمه ها، درِ قابلمه را بگذارید.
دلمه کلم با مرغ
اگر تمایل دارید مهمانان خود را با طعم جدیدی از دلمه برگ کلم غافلگیر کنید، تدارک دلمه کلم برگ با مرغ، گزینه هوشمندانه ای خواهد بود. در ادامه توضیح کوتاهی از دستور طرز پخت دلمه کلم برگ با مرغ را به شما ارائه خواهیم داد؛ پس تا سرانجام مطلب همراه ما باشید.
مواد اولیه در طرز تهیه دلمه کلم برگ با مرغ
- کلم برگ 1 عدد
- سینه مرغ نیم کیلو
- قارچ 250 گرم
- سیب زمینی 3 عدد کوچک
- پیازچه 5 عدد
- سیر 2 حبه
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- زنجبیل 1/3 قاشق چای خوری
طرز تهیه دلمه کلم با مرغ
- ابتدا گوشت مرغ را بپزید و بعد از پخته شدن خرد کنید.
- در گام بعدی، سیب زمینی پخته شده را رنده کنید. سپس آن را به همراه پیازچه خردشده و قارچ سرخ شده به سینه مرغ اضافه کنید. نمک، فلفل، زنجبیل و سیر له شده را در آخر به آن اضافه کنید و مواد را با هم خوب ورز دهید.
- در این مرحله، کلم برگ ها را برای پیچیدن آماده کنید. برای این کار ضروری است ابتدا کلم برگ ها را با آب سرد بشویید و به مدت 1 تا 3 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید.
- در نهایت برگ های کلم را از هم جدا کنید و روی هر کدام یک تا دو قاشق از مواد اولیه را بگذارید و به حالت بقچه پیچ درآورید. دلمه ها را روی شعله با حرارت بسیار کم بگذارید و زمانی حدود 2 ساعت را برای پخت دلمه ها در نظر بگیرید.
- برای تهیه سس دلمه کلم با مرغ، پیازی را خرد کنید و با روغن تفت دهید. سپس اندازهی قارچ را برای سرخ شدن به آن اضافه کنید. بعد از تفت کامل پیاز و قارچ، یک لیوان آب، یک عدد سیب زمینی رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. بعد از غلظت کامل مواد، 2 قاشق خامه به این مخلوط بیفزایید و بعد از یکی دو جوش شعله را خاموش کنید. سس آماده شده را به همراه دلمه های پخته شده می توانید نوش جان کنید.
نکات طلایی در طرز تهیه سس دلمه کلم
- در دستور تهیه سس دلمه کلم با طعم ترش می توانید در کنار رب انار از طعم ترش آبغوره یا تمر هندی هم بهره ببرید.
- اگر اندازه شیرینی بیشتری را از طعم دلمه کلم برگ انتظار دارید، از اندازه بیشتری شکر در طرز تهیه سس دلمه کلم بهره ببرید.
- برای بخشیدن طعمی ملس به دلمه ها کافی ست چند عدد آلو خورشتی را روی دلمه ها بچینید.
- یادتان باشد اگر در طرز تهیه سس دلمه کلم، سراغ طعم شیرین و ملس آن رفتید، باید این سس را در دقایق سرانجامی پخت دلمه اضافه کنید تا از سوختن شیره شکر جلوگیری گردد.
ما در این مطلب، به چگونگی دستور پخت سس دلمه کلم اشاره کردیم و در کنار آن به چند دستور تهیه دلمه اشاره کردیم. اکنون نوبت شماست که به ما بگویید کدام یک از دلمه ها را بیشتر دوست دارید؟ برای تهیه سس آن از چه موادی استفاده می کنید؟ نظرات خود را با ما و کاربران سایت خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت