طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی و تزیین آن
به گزارش هیو بلاگ، حلوا دسر محبوب ایرانی هاست که انواع مختلفی دارد: حلوای هویج، حلوای زنجبیل، حلوای آرد برنج، حلوای کدو که دارای رنگ و عطر بی نظیری هستند.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه حلوای زعفرانی را به شما آموزش دهیم که این حلوا در مراسم های مختلف طرفداران مخصوص خود را دارد و در ماه مبارک رمضان نیز می تواند زینت بخش سفره های افطار شما باشد و کالری و انرژی از دست رفته شما را تامین کند.
حلوای زعفرانی و مجلسی
مواد لازم | |
آرد سفید، گندم یا سنگک | 2 پیمانه |
روغن مایع | 1/4 پیمانه |
روغن جامد | 2 قاشق غذا خوری |
پودر هل | به مقدار لازم |
شهد حلوا
مواد لازم | |
آب | 1/2 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
شکر | 1 و 1/2 پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
طرز تهیه حلوای زعفرانی و مجلسی
- ابتدا آرد را الک کنید. سپس آن را با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند و بوی خامی آن گرفته گردد. توجه داشته باشید که آرد پس از مخلوط شدن با روغن هم تفت داده می گردد. لذا، از تفت دادن بیش از اندازه آرد بپرهیزید. برای اطمینان از گلوله نشدن آرد، پس از تفت دادن ابتدایی، مجددا آرد را الک کنید.
- وسط آرد را خالی کنید. هل، روغن مایع و روغن جامد را وسط آرد بریزید و شروع به مخلوط کردن آن ها کنید. آرد را تا جایی که رنگ مطلوب حاصل گردد تفت دهید.
- در این مرحله شهد را آماده نمایید. بدین منظور باید آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر کاملا حل شوند. در آخر زعفران و گلاب را اضافه کنید و شهد را از روی حرارت بردارید.
- شهد حلوا را آرام آرام به آرد اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید تا شربت جذب آرد گردد و اصطلاحا حلوا قوام آید.
- پس از اینکه حلوا کمی خنک شد، آن را در ظرف مورد نظر سرو نمایید و به دلخواه تزیین کنید.
تزیین حلوای مجلسی و زعفرانی
برای تزیین حلوا، بادام پرک شده و یا خلال شده، خلال یا پودر پسته، گردو خرد شده، پودر نارگیل و یا گلبرگ گل گزینه های مناسبی می باشند.
همچنین بخوانید:
- باسلوق یا راحت الحلقوم
- حلوای سیب و دارچین
- تهیه برشتوک نخودچی
نکاتی که در هنگام پخت حلوا باید به آن توجه داشت
- بهترین آرد مورد استفاده در تهیه حلوا آرد گندم، آرد سنگک، آرد های غنی شده و آرد سبوس دار می باشند و در صورت استفاده از این آردها، حلوای مغذی تری بدست خواهد آمد. نکته قابل توجه این است که این آرد ها نسبت به آرد سفید زمان بیشتری برای تفت دادن احتیاج دارند و رنگ آرد سفید به مراتب زیبا تر خواهد بود و دارای بافت لطیف تری می باشد. همچنین آرد برنج و آرد نخودچی هم در تهیه حلوا های مختلف استفاده می شوند.
- برای تهیه حلوای روشن تر می توانید زمان تفت دادن آرد را کمتر کنید و از مقدار زعفران بیشتری در تهیه حلوا استفاده کنید.
- برای اطمینان از گلوله نشدن حلوا، آرد را یک مرتبه قبل از تفت دادن آرد و یک مرتبه بعد از تفت دادن، الک کنید.
- بهتر آن است که آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس به آن روغن را اضافه کنید، در این صورت تغییر رنگ آرد محسوس تر است. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که پس از افزودن روغن، آرد همچنان تفت داده می گردد و زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا می گردد. برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا می بایست ابتدا یک قاشق از آرد را با کمی روغن مخلوط کنید. با این روش تشخیص رنگ حلوا آسان تر می گردد. توصیه خبرنگاران به شما این است که مدت زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید و اگر تمایل به تیره تر شدن حلوا داشتید بعد از افزودن روعن حلوا را با روغن بیشتری تفت دهید.
- نکته دیگر در مورد میزان شیرینی این دسر محبوب است. زمانی که حلوا هنوز داغ است شیرینی آن بیشتر به نظر می رسد. همچنین بهترین روش برای افزودن شیرینی به حلوا، درست کردن شهد است و بهتر است از اضافه کردن شکر به تنهایی بپرهیزید.
- بهترین راه برای اضافه کردن زعفران و گلاب به حلوا این است که به شهد اضافه شوند. اگر میزان شهد کم باشد، حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد. نکته مهم در مورد شهد این است که شهد باید با دمای گرم به حلوا اضافه گردد. اگر شهد سرد باشد مخلوط کردن حلوا سخت می گردد و انسجام کافی میسر نمی گردد.
- برای تهیه شهد احتیاجی به قوام آمدن شهد نیست، حل شدن شکر در آب به تنهایی کفایت می کند.
- اگر شهد را بیش از اندازه به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است حلوا را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر گردد.
- اگر شل بودن حلوا به دلیل اضافه کردن بیش از اندازه روغن بود، توصیه خبرنگاران به شما این است که مقدار دیگری آرد اضافه کرده و آن را با حلوا تفت دهید.
- بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده کنید.
- استفاده مناسب از میزان روغن و کره ارتباط مستقیمی با کیفیت حلوا دارد. اگر بیش از اندازه از روغن استفاده کنید، روغن می بندد و کم تر از معمول استفاده کردن از روغن موجب ترک خوردن حلوا می گردد.
- روغن جامد به خوب سرخ شدن آرد و پوک شدن آن کمک می کند. کره طعم مطلوبی به حلوا می دهد و روغن مایع برای براق شدن حلوا استفاده می گردد.
- برای تهیه حلوا به خصوص در فصل سرد روغن جامد به تنهایی گزینه مناسبی نمی باشد، چون استفاده از روغن جامد باعث سفت شدن حلوا و ظاهر و مزه بد آن خواهد شد.
- برای تهیه حلوا برای صد نفر، از 10 پیمانه آرد استفاده نمایید.
- نکته آخر این که، برای تزیین حلوا، اجازه دهید حلوا کمی خنک گردد چراکه حلوای گرم به خوبی فرم نخواهد گرفت.
امیدواریم این حلوای خوشمزه را تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن بهره مند شوید. همچنین در این رابطه مطالعه مطالب حلوای رولتی در نان میکادو را به شما توصیه می کنیم.
در زیر با نمونه هایی از تزیین حلوا آشنا خواهید شد:
حلوای زعفرانی قالبی با تزیین پودر نارگیل
حلوای قالبی
حلوای تیره قالبی
حلوای قالبی
حلوای دو رنگ
حلوای دو رنگ
حلوای زعفرانی مجلسی با تزیین پسته و گل سرخ
حلوا با تزیین دارچین
حلوای قالبی با تزیین میوه خشک
حلوای تیره با تزیین بته جقه
حلوای زعفرانی با تزیین بادام
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا