طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه و خشک (در خانه)

به گزارش هیو بلاگ، دسر دلخواه شما چیست؟ ترشی موسیر از جمله ترشی های خوشمزه است که علاوه بر محبوبیت، خواص زیادی هم دارد. این ترشی را با چند مواد اولیه مثل موسیر تازه یا خشک، سرکه و نمک می توان به راحتی در خانه تهیه کرد. در ادامه قصد داریم با موسیر و خواص آن آشنا شویم و سپس طرز تهیه ترشی موسیر را به سه روش شرح خواهیم داد.

طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه و خشک (در خانه)

موسیر چیست و چه خواصی دارد؟

موسیر یک نوع گیاه خوراکی است که در فصل بهار رشد می نماید و کاربردهای زیادی دارد. این گیاه دارای ساقه ای نازک و برگ هایی سبز و بلند است که از آن برای تهیه ترشی یا به عنوان ادویه و طعم دهنده غذا استفاده می نمایند. موسیر را می توان به صورت تازه، خشک یا چاشنی غذا استفاده کرد. عطر و طعم خاص موسیر باعث شده تا ترشی آن محبوب باشد. ترشی موسیر به عنوان یک مکمل غذایی در سالادها، ساندویچ ها و غذاهای دیگر استفاده می شود و طعم تند و ترش دارد. نکته قابل توجه این است که طبع موسیر گرم و خشک است و فواید زیادی از جمله برطرف تنگی نفس و بیماری های نظیر فراموشی دارد.

همان طور که گفتیم موسیر خواص غذایی و درمانی فراوانی دارد و غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. از موسیر می توان برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری گرفت. بعلاوه، موسیر خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد که در پیشگیری از بعضی بیماری ها موثر است. در نتیجه، موسیر هم یک افزودنی خوشمزه است و هم به عنوان یک ماده مفید در ترشی می تواند استفاده شود.

طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه

علاوه بر ماست می توانید از موسیر تازه در تهیه ترشی نیز بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه عبارتند از:

عنواناندازه
موسیر تازه500 گرم
سرکه سفید2 لیتر
نمکبه اندازه لازم

مراحل تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه

  • مرحله اول، شستن موسیر: ابتدا موسیر تازه را ورقه ورقه می کنیم، سپس آن را داخل آب سرد ریخته و این کار را چند مرتبه تکرار می کنیم. بهتر است در طی دو تا سه روز آب آن را چند بار عوض کنیم تا تندی آن کمتر شود. در قدم بعدی آن را روی پارچه تمیز پهن کنیم تا خشک شود. نکته قابل توجه این است که برای موسیر از آب جوش استفاده نکنید.
  • مرحله دوم، آماده کردن شیشه ترشی: یک ظرف مناسب برای اینکه بتوانیم ترشی را درون آن بریزیم، پیدا کنیم. بهتر است این ظرف شیشه ای باشد. این ظرف را خوب شسته و کاملا خشک می کنیم.
  • مرحله سوم، ریختن نمک: موسیرها را درون شیشه ریخته و نمک را به آن اضافه می کنیم. اگر کمی رنگ موسیر تغییر کرد نگران نشوید، زیرا بعد از چند دقیقه، مجدد به رنگ سابق باز می شود.
  • مرحله چهارم، سرکه: بعد اینکه رنگ موسیر به حالت عادی برگشت، در مرحله بعد سرکه را به آرامی به مواد داخل ترشی اضافه نموده و درب شیشه را محکم می بندیم.
  • مرحله پنجم، نگهداری: شیشه ترشی را چند هفته در دمای محیط قرار داده و سپس بهره ببرید. بعد از این که در شیشه ترشی را باز کردید، بهتر است در یخچال نگهداری شود.

نکات برای ترشی موسیر تازه

در طرز تهیه ترشی موسیر تازه حتما اطمینان حاصل کنید که موسیرها با کیفیت و تازه باشند. به دقت آنالیز کنید که پوست بیرونی آنها صاف باشد و خراب نباشد. زمانی که از موسیر تازه استفاده می کنید، آن ها را حتما ورقه ورقه نموده و سپس داخل آب سرد بریزید. البته قبل از آغاز این فرآیند، دستانتان را به خوبی شسته و از وسایل تمیز برای ورقه کردن موسیر بهره ببرید. بعلاوه، ظروفی که استفاده می کنید، از قبل ضدعفونی شده باشد.

علاوه بر این موارد می توانید به ترشی موسیر تازه ادویه هایی مثل فلفل یا سبزیجاتی مثل نعناع اضافه کنید تا طعم و عطر آن بیشتر شود. اگر هم ترشی با طعم ملایم می خواهید کمی آب به سرکه اضافه کنید. نکته پایانی هم این است که ترشی موسیر تازه در یخچال تا حدود چند هفته قابل استفاده و نگهداری است. این ترشی را می توان همراه انواع سالادها، ساندویچ ها یا غذاهای استفاده کرد.

طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر خشک

ممکن است برای تهیه ترشی به موسیر تازه دسترسی نداشته باشید. اما نگران نباشید. می توانید از موسیر خشک نیز برای تهیه این ترشی بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه ترشی موسیر با موسیر خشک عبارتند از:

عنواناندازه
موسیر خشک500 گرم
سرکه2 لیتر
نمکبه اندازه لازم
زردچوبهبه اندازه لازم
فلفل سیاهبه اندازه لازم
  • موسیر خشک را خوب بشویید: در این مرحله بهتر است موسیر خشک را با آب ولرم تا حدی داغ شستشو دهید تا کمی نرم شود. سپس از آب سرد بهره ببرید.
  • نمک را اضافه کنید: حالا موسیرها را در یک ظرف مناسب بریزید و نمک بزنید. بگذارید 1 تا 2 ساعت بماند.
  • ادویه ها را بریزید: در این مرحله به صورت اختیاری می توانید ادویه های دلخواه را به ظرف اضافه کنید.
  • سرکه را اضافه کنید: موسیرها را که از قبل در یک ظرف شیشه ای ریخته اید، حالا سرکه را به آن اضافه کنید تا آنجایی که موسیرها را بپوشاند.
  • درب ظرف را محکم ببندید: در ظرف ترشی را محکم ببندید و برای چند هفته در جای خنک و تاریک قرار دهید. این ترشی به مدت 2 تا 3 هفته احتیاج به استراحت دارد تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر خشک

برای طعم دهی بیشتر می توانید به ترشی چند عدد فلفل تند یا خلال هویج اضافه کنید. ظرف شما حتما ظرف شیشه ای تمیز و خشک باشد تا از کپک زدن جلوگیری کنید. بعلاوه انتخاب نوع سرکه می تواند تأثیر زیادی بر طعم نهایی داشته باشد. استفاده از سرکه های طبیعی مانند سرکه انگور یا سرکه سیب می تواند عطر و طعمی ملایم تر و خوشمزه تر به ترشی اضافه کند. می توانید برای تنوع در طعم، از ترکیب سرکه های مختلف یا افزودن آبلیمو به مخلوط سرکه بهره ببرید. این کار به ترشی طعمی خاص می دهد و باعث افزایش ماندگاری آن نیز می شود.

طرز تهیه ترشی موسیر با رب انار خوشمزه

برای خوشمزه و ملس تر شدن ترشی موسیر می توانید از رب انار بهره ببرید. در جدول زیر مواد اولیه این ترشی نوشته شده است:

عنواناندازه
موسیر500 گرم
رب انار1 پیمانه
سرکه1 لیتر
نمکبه اندازه لازم
زردچوبه (اختیاری)1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه (اختیاری)1 قاشق چای خوری
نعنا خشک یا سایر ادویه ها (اختیاری)به اندازه دلخواه

طرز تهیه ترشی موسیر با رب انار

ابتدا موسیرها را خوب بشویید و لایه های خارجی آن ها را به آرامی جدا کنید. سپس موسیرها را به قطعات کوچک تر یا حلقه ای برش بزنید. برش های موسیر را در یک کاسه یا ظرف بزرگ قرار دهید و اندازهی نمک روی آن ها بپاشید. اجازه دهید موسیرها حدود 1 تا 2 ساعت در نمک بمانند تا آب آن ها خارج شود.

حالا آن ها را خوب بشویید و آبکشی کنید. سپس در یک ظرف تمیز شیشه ای، موسیرهای شسته شده را به همراه رب انار، سرکه، زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کنید. در صورت تمایل می توانید اندازهی نعناع خشک نیز اضافه کنید. در این مرحله درب ظرف را محکم ببندید.

ظرف شیشه ترشی را در جای خنک و تاریک قرار دهید و ترشی چند هفته آنجا بماند. معمولاً بهتر است ترشی موسیر با رب حداقل یک ماه در یخچال یا جای خنک بماند تا طعم و عطر آن به خوبی جا بیفتد.

سخن پایانی؛ در این مطلب با طرز تهیه ترشی موسیر تازه و خشک آشنا شدیم و یاد گرفتیم که می توان این ترشی را همراه رب انار نیز درست کرد. نکته قابل توجه این است که طرز تهیه ترشی موسیر همدانی هم شبیه دستورالعمل های بالا است و فقط در آن از موسیر همدان استفاده می نمایند. با رعایت نکاتی که ذکر کردیم می توانید یک ترشی موسیر خوشمزه درست کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 مهر 1403 بروزرسانی: 19 مهر 1403 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 14613

به "طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه و خشک (در خانه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی موسیر با موسیر تازه و خشک (در خانه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید