17 فوت و فن ترشی کلم قرمز رستورانی برای ثابت ماندن طعم و رنگ
به گزارش هیو بلاگ، ترشی کلم قرمز یکی از است که مختص فصل خاصی از سال هم نیست. این ترشی رستورانی به خاطر رنگ مجذوب کننده و طعم لذیذی که دارد، گزینه خوبی برای سرو در کنار انواع و است. طرز تهیه ترشی کلم قرمز یا همان ترشی کلم بنفش بسیار ساده است ولی اگر فوت و فن های ترشی کلم قرمز را ندانید، کیفیت این ترشی پایین خواهد آمد و رنگ و مزه مطلوبی نخواهد داشت. در این مقاله از در به فوت و فن های ترشی کلم قرمز و رازهای خوشرنگ شدن و خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز به همراه طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی کلم قرمز می پردازیم.
فوت و فن های ترشی کلم قرمز خوشرنگ
ترشی کلم قرمز به خاطر رنگ بنفش و خاصی که دارد، بسیار محبوب است، هر چند این ترشی، طعم بسیار خوبی هم دارد. اما برای اینکه یک درست کنید، باید به نکات و ترفندهای درست کردن ترشی کلم قرمز که در ادامه می آید، توجه ویژه ای کنید.
1- انتخاب سرکه مناسب برای ترشی کلم قرمز
برترین سرکه برای ترشی کلم قرمز، سرکه سفید یا سرکه سیب () است. سرکه سیب رنگ قرمز کلم را تغییر نمی دهد و شفافیت ترشی را حفظ می نماید.
هر چند برای طرز تهیه ترشی کلم قرمز دستتان باز است که هم از سرکه انگور () و هم از سرکه سیب بهره ببرید، اما سرکه سفید، انتخاب بهتری برای حفظ رنگ آن است. البته سرکه قرمز، تیزی کمتری دارد و ممکن است مناسب ذائقه بعضی افراد باشد.
در صورت تمایل می توانید را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
2- استفاده از آب جوشیده
وقتی در تهیه ترشی کلم قرمز از سرکه سفید بهره ببرید، باید سرکه را با مقداری آب، رقیق کنید. در این صورت باید حتما آب و سرکه با هم جوشیده و سرد شوند. اگر از آب معمولی بهره ببرید، ترشی کلم قرمز خیلی زود دچار کپک زدگی می گردد. در بعضی دستورالعمل های تهیه ترشی کلم قرمز، از آب معدنی به جای آب جوشیده استفاده می گردد.
3- رعایت نسبت سرکه به آب
همان طور که گفته شد، آب و سرکه ای که در تهیه ترشی کلم قرمز استفاده می گردد، باید با ترکیب و جوشیده شوند. نسبت سرکه به آب باید 2 به 1 باشد. البته اگر از سرکه های صنعتی استفاده می کنید می توانید از هر دو، به یک مقدار با هم ترکیب کنید. یعنی به ازای 2 لیوان سرکه، 1 لیوان آب و در صورت صنعتی بودن سرکه تا 2 لیوان آب هم می توانید اضافه کنید ولی بیش از این مقدار، آب اضافه نکنید چون طعم سرکه کم می گردد.
4- افزودن نبات یا شکر به آب و سرکه
از آن جایی که سرکه سفید، طعم تند و تیزی دارد، باید برای گرفتن این تیزی، از شیرین نماینده بهره ببرید. شیرین نماینده هایی که به کار می برید، ترجیحا نباید رنگ تیره به ترشی اضافه نمایند. مثلا شیره انگور یا شیره خرما اصلا گزینه های خوبی برای گرفتن تیزی سرکه سیب نیستند چون رنگ ترشی را تیره می نمایند. بنابراین از شکر سفید و نبات سفید یا زعفرانی می توانید بهره ببرید.
برای خرید و می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
5- استفاده از چاشنی مناسب در ترشی
چاشنی ها پای ثابت انواع ترشی هستند. برای ترشی کلم قرمز، استفاده از آبلیموی تازه، به عنوان چاشنی، برترین گزینه است. آبلیموی تازه می تواند به ماندگاری و ثبات رنگ ترشی یاری نموده و آن را خوشرنگ تر کند. اگر از لیموترش تازه استفاده می کنید، به ازای هر 1 کلم قرمز میانه، به مقدار 1 تا 1/5 لیموی آب گرفته، کافی است.
را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
6- توجه به برش های یکدست کلم قرمز
کلم قرمز برای زیباتر شدن و بعلاوه خوشمزه تر شدن، باید برش های یکدست و یک مقدار داشته باشد. هر چند می توانید با چاقوی تیز، کلم قرمز را به صورت خلالی باریک برش بزنید، اما برای اینکه هم کارتان کمتر گردد و هم خیالتان بابت یک مقدار بودن برش های کلم قرمز، راحت باشد، می توانید از رنده های مخصوص سبزیجات بهره ببرید. این رنده ها کلم را به صورت نازک خرد می نمایند و ظاهر کار زیباتر می گردد. از طرفی هر چه برش ها نازک تر باشند، ترشی شما زودتر می رسد.
7- خشک کردن کلم قرمز
باید این موضوع مهم را در نظر داشته باشید که اگر کوچک ترین رطوبتی روی کلم قرمز باشد و شما سرکه یا مخلوط آب و سرکه را به آن اضافه کنید، باعث کپک زدن ترشی می گردد.
بنابراین یک بار بعد از شستن برگ های کلم، آنها را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند و بار دیگر، بعد از خرد کردن کلم ها، آنها را در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا رطوبت به جامانده خشک گردد. سپس آنها را در بطری بریزید. سایر را می دانید؟
8- سیر و تخم گشنیز را از قلم نیندازید
سیر تازه، پای ثابت در تهیه انواع ترشی است. شما می توانید سیر را هم به صورت پوست کنده و درسته (حبه سالم) و هم به صورت رنده شده در طرز تهیه ترشی کلم قرمز به کار ببرید. اما اگر سیر را رنده کنید، طبیعتا عطر بیشتری به ترشی خواهد داد.
تخم گشنیز هم جزو ادویه های ترشی کلم قرمز است که طعم خاصی به آن اضافه نمی نماید ولی عطر بسیار خوبی به آن می بخشد. برای اینکه بیشترین عطردهی را از تخم گشنیز بگیرید، بهتر است ابتدا تخم گشنیز را در یک تابه روی حرارت کمی تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. سپس آن را بکوبید و در ترشی بریزید.
9- استفاده از سبزیجات معطر
به صورت متداول، از سبزی تازه در ترشی کلم قرمز استفاده نمی گردد اما برای اینکه این ترشی، عطر فوق العاده ای بگیرد، می توانید از مقداری پودر گلپر یا گلپر خشک در آن بهره ببرید. البته بعضی بنا به سلیقه از سبزیجات دیگر مثل پودر آویشن هم در این ترشی به کار می برند.
برای خرید انواع، و می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
10- ماساژ دادن کلم قرمز با مواد ترشی
یکی از فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز، چنگ زدن کلم قرمز با نمک، آبلیمو و سرکه است. با این کار، رنگ قرمز کلم ها کمی خارج شده و باعث خوشرنگ شدن ترشی می گردد. علاوه بر این، طعم ها بیشتر به خورد کلم های قرمز می رود و خوشمزه تر می شوند.
11- استفاده از آب یا پودر لبو در ترشی
یکی از راه های خوشرنگ شدن ترشی کلم قرمز، افزودن چاشنی های رنگ دار به آن است. برترین گزینه که می توانید رنگی مشابه رنگ کلم قرمز به ترشی اضافه کند، پودر لبو () یا عصاره لبو است. می توانید علاوه بر سرکه و آب، از این رنگ دهنده طبیعی هم در ترشی بهره ببرید تا رنگ قرمز تری بگیرد.
12- یاری گرفتن از رنگ هویج
هویج یکی از سبزیجات خوشرنگ برای اضافه کردن در ترشی کلم قرمز است. می توانید به مقدار یک هویج را به همراه کلم قرمز، به صورت خلالی یا رنده شده به کار ببرید تا رنگ این ترشی هم خوشرنگ تر گردد.
13- جوشاندن مواد ترشی کلم قرمز
اگر می خواهید ترشی کلم قرمز فوری داشته باشید، می توانید کلم قرمز را همراه با مخلوط آب و سرکه جوشیده، به مدت 15 دقیقه روی حرارت بجوشانید و بعد از سرد شدن در بطری بریزید. اما در این روش، رنگ کلم ها کمرنگ تر می گردد و رنگدانه ها، از کلم خارج شده و به مایه ترشی، منتقل می گردد.
برای تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی و سریع، معمولا از این روش استفاده می گردد و شما هم می توانید از این فوت و فن ترشی کلم قرمز سریع و فوری بهره ببرید ولی اگر می خواهید ترشی شما خوشرنگ بماند، بهتر است آن را به صورت خام در بطری بریزید و بعد چاشنی ها و مایه سرکه، آب، چاشنی ها و ادویه ها را به آن اضافه کنید.
14- انتخاب ظرف مناسب برای ترشی
برای اینکه ترشی به مرور تغییر رنگ ندهد، انتخاب ظرف مناسب، بسیار مهم است. برترین جنس ظرف برای تهیه ترشی کلم قرمز، بطری های شیشه ای تمیز، بدون آلودگی و رطوبت است که درب سالمی داشته باشند. وجود آلودگی و رطوبت در بطری و وجود زنگ زدگی در درب بطری، باعث خراب شدن ترشی و کپک زدن آن در مدت کوتاه می گردد. پس قبل از ریختن مواد ترشی کلم قرمز در بطری، حتما از استریل بودن آن مطمئن شوید.
15- ترشی کلم قرمز را تازه مصرف کنید
یکی از اصلی ترین فوت و فن های ترشی کلم قرمز این است که این ترشی را ظرف یکی، دو هفته مصرف کنید. ترشی کلم قرمز بعد از 1 هفته تا 10 روز جا می افتد ولی اگر برای مدت زیادی این ترشی بماند و مصرف نگردد، رنگ آن تغییر می نماید و گاهی به سیاهی می زند یا رنگ کلم ها سفید می شوند.
16- مکان مناسب برای نگهداری ترشی کلم قرمز
برترین مکان برای نگهداری ترشی کلم بنفش که باعث تغییر رنگ ترشی نگردد، قرار دادن بطری در محیطی تاریک و خنک است که نور آفتاب به آن نتابد. بعد از اینکه ترشی رسید و جا افتاد، باید ترشی را در یخچال قرار دهید.
17- ترکیب ادویه ترشی کلم قرمز
برای تهیه ادویه ترشی کلم قرمز این ادویه ها را تفت دهید، پودر نموده و با هم مخلوط کنید. سپس به مقدار دلخواه به ترشی اضافه کنید.
- تخم گشنیز: 2 قاشق غذاخوری
- تخم رازیانه: 1 قاشق غذاخوری
- سیاه دانه: 1 قاشق غذاخوری
- خردل سفید: 1 قاشق مرباخوری
- چوب دارچین: 1 عدد
- هل سبز: 4 عدد
- برگ بو: 2 عدد
- میخک: 10 عدد
و را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید بخرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز
راز خوشرنگ شدن ترشی کلم قرمز چیست؟
اگر سوال شما هم این است که چرا ترشی کلم قرمز سفید میشه یا چرا ترشی کلم قرمز بی رنگ میشه، باید بدانید که برای تهیه ترشی کلم قرمز خوشرنگ، باید نکات زیر را رعایت کنید:
1- از سرکه سفید بهره ببرید.
2- آبلیمو را از قلم نیندازید.
3- شیرین نماینده بی رنگ بهره ببرید.
4- مواد ترشی را چنگ بزنید و بعد در بطری بریزید.
5- بطری را تا زمان رسیدن ترشی در جای تاریک و خنک بگذارید.
6- ترشی را زود مصرف کنید.
چرا ترشی کلم قرمز نرم میشه؟
جوشاندن مواد ترشی کلم قرمز باعث نرم شدن ترشی می گردد. برای اینکه ترشی تغییر رنگ ندهد و نرم نگردد، بهتر است آن را نجوشانید و به صورت خام در بطری بریزید و مواد ترشی را روی آن بریزید تا ترشی بعد از رسیدن به اصطلاح زیر دندان بیاید.
منبع: افق کوروش