طرز تهیه بورانی کدو حلوایی و کدو سبز به 5 روش خوشمزه
به گزارش هیو بلاگ، بورانی ها پیش غذاهای سرد و خوشمزه ای هستند که پایه اصلی آنها ماست غلیظ یا چکیده و سیر است. این پایه می تواند شامل موادی مانند لبو، بادمجان و … گردد و انواع بورانی را رقم بزند. از معروف ترین بورانی ها، بورانی اسفناج و بورانی کدو است. در این مطلب طرز تهیه خوشمزه ترین انواع بورانی با کدو سبز و حلوایی را برای شما آماده نموده ایم؛ با ما همراه باشید.
انواع بورانی کدو به روش سرد
1. طرز تهیه بورانی کدو حلوایی ساده
مواد لازم برای بورانی کدو حلوایی با ماست | |
کدو حلوایی پوست گرفته | 100 گرم |
ماست چکیده یا غلیظ | 150 - 200 گرم |
سیر رنده یا له شده | 4-5 حبه |
نمک و فلفل قرمز و دارچین | به میزان لازم |
گردو | چند تکه برای تزیین |
روش تهیه بورانی کدو حلوایی مازندرانی
- کدو حلوایی را با نصف استکان آب بپزید تا له گردد. (یا بخارپز کنید.)
- در مرحله بعدی تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست و خوشرنگ گردد.
2. طرز تهیه بورانی کدو حلوایی مجلسی
مواد لازم | |
کدو حلوایی | 500 گرم |
کره | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
عدس | 100 گرم |
پیاز (سرخ شده) | 3 قاشق غذا خوری |
آب | 4 لیوان |
ماست چکیده | 500 گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
بورانی خوشمزه کدو حلوایی
دستور تهیه بورانی کدو حلوایی خوشمزه
- ابتدا کدو را از وسط ببرید و داخل آن را با قاشق تمیز نموده و آن را پوست بکنید.سپس به صورت مربعی خرد کنید و در کمی کره تفت دهید.
- زردچوبه و عدس شسته شده را به کدو اضافه کنید و همراه با 2 قاشق پیاز داغ و 4 لیوان آب اجازه دهید بپزند.
- وقتی مواد شما کاملا پخته شد با گوشت کوب آن را بکوبید یا داخل مخلوط کن میکس کنید و همراه با ماست و پیاز داغ باقی مانده سرو کنید. نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.
نکات مهم
- بهتر است به جای زردچوبه از زعفران بهره ببرید.
- اگر پیاز داغ دوست ندارید آن را حذف کنید.
- اگر بورانی را به همراه ماست بکوبید خوشمزه تر خواهد شد.
- اگر کدو حلوایی شما به قدر کافی شیرین نیست به آن کمی شکر اضافه کنید.
- بورانی کدو حلوایی بدون ماست نیز سرو می گردد.
3. طرز تهیه بورانی کدو سبز ساده
مواد لازم | |
کدوسبز پخته | 1 لیوان |
کره | 1 قاشق مرباخوری |
زعفران | به میزان دلخواه |
ماست خامه ای | 2 لیوان |
بورانی خوشمزه کدو سبز با ماست
آموزش تهیه بورانی کدو سبز خام یا پخته
- برای تهیه بورانی برش های کدو سبز پخته را در ظرفی به صورت پوره درآورید و در کره به مدت 5 دقیقه تفت دهید. (با به صورت خام رنده کنید.)
- زعفران را اضافه کنید و ماست را به این مخلوط اضافه کنید.
- به این ترتیب بورانی شما آماده خوردن خواهد بود.
- اگر دوست دارید میتوانید کمی شکر اضافه کنید. دقت کنید ماستی که استفاده می کنید حتما خامه ای باشد.
نکته: برای تهیه بورانی کدو رژیمی، از ماست بدون چربی یا کم چرب بهره ببرید.
4. طرز تهیه بورانی کدو سبز و شوید خوشمزه
مواد لازم | |
کدو سبز قلمی | 3 یا 4 عدد |
ماست | 1.5 لیوان |
سیر له شده | 2 عدد |
پیاز نگینی خرد شده | 1 عدد |
شوید تازه یا خشک | 2 قاشق غذاخوری خشک (یا 1 پیمانه تازه) |
نمک.فلفل.زردچوبه | به میزان لازم |
بورانی مجلسی با کدو
نحوه درست کردن بورانی خوشمزه با کدو سبز
- ابتدا پیازها را با زردچوبه و یکم روغن تفت دهید تا کامل طلایی گردد.
- بعد کدو را نگینی خرد و سرخ می کنیم. (روغن زیاد نریزید)
- سپس اجازه دهید خنک گردد.
- حالا پیاز و کدو و سیر و ادویه را به همراه شوید با ماست مخلوط می کنیم.
- 2-3 ساعت بورانی در یخچال بماند تا جا بیافتند.
بورانی کدو سبز تبریزی (روش گرم)
مواد لازم | |
سیر خورد شده | چهار حبه |
سیب زمینی متوسط پوست کنده به صورت گرد بریده شده | 1 عدد درشت |
پیاز متوسط به صورت گرد بریده شده | 1 عدد درشت |
گوجه فرنگی متوسط به صورت گرد بریده شده | 1 عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | مقدار کمی |
فلفل دلمه ای با برش خلالی (در صورت تمایل) | 1 عدد درشت |
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
بورانی تبریزی با کدو سبز
دستور تهیه بورانی کدو سبز قلمی تبریز آذربایجان
- روغن را در ماهیتابهٔ معمولی داغ کرد و هر دو طرف کدوها رو با حرارت حد وسط، کنار می گذاریم.
- ماهیتابه گود (دو تا دسته ای ها بهتر است) یا قابلمه مورد نظرتون را بر می دارید.
- پیازهای حلقه شده را کف ماهیتابه در دارتان می چینید.
- بعد سیب زمینی های حلقه شده و بعد کدوهای سرخ شده و بعد گوجه فرنگی های حلقه شده را روی پیازها می چینیم.
- در صورت دلخواه فلفل دلمه ای های خلالی شده را اضافه می کنیم.
- حبه های سیر رو در جای جای ماهیتابه می گذاریم.
- رب گوجه رو می توانید با کمی روغن زیتون تفت بدید و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی آب بریزید تا بوی خامی آن گرفته گردد بعد به ماهیتابه در دارتان اضافه می کنید و روی مواد چیده شده می ریزید.
- روی شعله بسیار ملایم می گذارید تا یک ساعت بپزد و جا بیافتد.
نکته: می توانید رب گوجه را با آب مخلوط نموده و نمک و غیره را به آن اضافه کنید و تفت ندهید.
سخن آخر
از خواص این بورانی ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
وجود مقدار بالای کلسیم در ماست برای بچه ها و نوجوانانی که در سنین رشد هستند، افرادی مستعد پوکی استخوان و خانم های یائسه بسیار مفید می باشد. همچنین به دلیل داشتن فیبر بالا کالری کمی دارد، بنابراین برای کنترل وزن و اشتها موثر است. فیبر موجود در کدو باعث افزایش باکتری های مفید خواهد شد.
آیا تا به حال این بورانی درست نموده بودید؟ شما به چه روشی آن را تهیه می کنید؟ تجربیات و نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه آش کدو حلوایی و سبز به روش سنتی و اصلی را نیز در خبرنگاران آموزش ببینید و از طعم عالی آن لذت ببرید.
منبع: مجله انگیزه