طرز تهیه آش رشته کرمانی؛ یکی از غذاهای اصیل کرمانی طرز تهیه آش رشته کرمانی؛ یکی از غذاهای اصیل کرمانی
به گزارش هیو بلاگ، بدیهی است که آش رشته، غذایی محبوب و معروف در سرزمین کرمان است که با مزه ها و رایحه های خوشمزه اش، اهالی خانه و فامیل و گاهی همسایه ها را در کنار هم جمع می نماید.
این غذای سنتی کرمان که به بهانه مهمانی ها، جشن ها و مناسبت های خاص آماده می گردد، نشان از اصالت و فرهنگ غنی اهالی کرمان دارد.
هر کاسه آش رشته قصه ای از کوشش برای کسب رضایت جان های نیکو است. این غذای معروف کرمان، نشان دهنده ارزش های اهالی این سرزمین است که در تمام مراحل آماده سازی آن از عشق بی دریغ خود در آش می ریزند.
در این مقاله طرز تهیه آش رشته کرمانی را به سبک مادربزرگ های کرمانی به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه آش رشته کرمانی؛ یکی از غذاهای اصیل کرمانی
قبل از آموزش تهیه آش رشته کرمانی، خالی ازلطف خواهد بود اگر از غذاهای محلی کرمان حرفی زده نگردد. کرمان این سرزمین پاک و خالص با مردمان خون گرم و باصفای خود، دارای فرهنگی غنی و اصیلی است.
عکس آش رشته کرمانیسوغاتی و غذای محلی کرمان، جاذبه مشترکی است که ملاقات همه گردشگران و مسافران این شهر را ممکن می نماید.
انواع غذاهای کرمانی در فهرست های مجزایی مثل انواع آبگوشت، انواع آش، انواع خورش، انواع پلو، انواع دسر و نان و… دسته بندی می شوند که از محبوب ترین آن ها می توان از آبگوشت بادمجان و کشک، آبگوشت بز قورمه، آش گندم شیر، اوماج آش، خورش آلوچه، خورش به آلو، لپه پلو با زیره کرمانی، اشکنه کرمانی، گیپا کرمان، کباب زرگری، چنگ مال خرما و روغن جوشی کرمان نام برد.
میزان کالری در 100 گرم | 130 کالری |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 2 ساعت |
تعداد نفرات | 8 نفر |
مراحل طرز تهیه آش رشته کرمانی
یکی از محبوب ترین آش های ایرانی، آش رشته است که در هر استان و خطه ای از ایران زمین به سبک خاصی پخته می گردد و مزه متفاوتی دارد.
آش رشته کرمانی، تابلویی از مهارت یک آشپز ایرانیآش رشته کرمانی، طرز تهیه متفاوت از آش رشته سایر استان ها دارد و به عنوان یک پیش غذای شیک در فهرست غذاهای مجلسی کرمان قرار گرفته است.
مواد لازم برای تهیه این آش خوشمزه:
لوبیاچیتی | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
نخود | 1.5 پیمانه |
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) خرد شده | 1 کیلوگرم |
رشته آش | 1 کیلوگرم |
پیازداغ | 1 پیمانه |
سیر و نعناداغ | به میزان دلخواه |
کشک | به میزان لازم |
زردچوبه، فلفل و نمک | به میزان لازم |
خلال بادام؛ خلال پسته، خلال پوست پرتقال | به میزان دلخواه |
شربت سکنجبین | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مواد اولیه لازم برای تهیه کوفته ریزه
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
آرد نخودچی | نصف پیمانه |
پیاز رنده شده | یک عدد میانه |
دارچین | یک قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | یک قاشق چای خوری |
دانه هل سبز | به میزان دلخواه |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
مرحله اول طرز تهیه آش رشته کرمانی
برای آن که نفخ حبوبات از بین برود و زودتر پخته شوند از شب قبل حبوبات را در آب بخیسانید و هر چند ساعت یک بار آب آن ها را عوض کنید.
مرحله دوم طرز تهیه آش رشته کرمانی
در میزانی پیازداغ، نخود و لوبیا را تفت دهید و میزانی زردچوبه بزنید. بعد حدود 5 پیمانه آب به آن ها اضافه کنید. حالا برای آن که آب به جوش آید، شعله زیر قابلمه را زیاد کنید.
پس از جوش آمدن آب، زیر قابلمه را کم نموده و درب آن بگذارید تا لوبیا و نخود به آرامی پخته شوند.
آش رشته کرمانی، سالم و مغذیمرحله سوم طرز تهیه آش رشته کرمانی
در این مرحله از پخت آش کرمانی، پس از پخته شدن لوبیا نخود، نوبت به اضافه کردن عدس که از شب قبل خیس خورده و سبزی می رسد.
عدس و نخود را نیز به ترکیب افزودید و بگذارید تا باحرارت ملایم همراه با مواد پخته شوند.
مرحله چهارم طرز تهیه آش رشته کرمانی
در این فاصله کوفته ریزه ها را آماده کنید. گوشت چرخ نموده را همراه با همه مواد اولیه ای که آماده نموده بودید، مخلوط کنید و تا جای که بافت پیاز و گوشت خوب مسنجم گردد، مواد را ورز دهید.
عطر و طعم آش رشته کرمانی، همه را دور هم جمع می نماید.
برای درست کردن هر کوفته ریزه به میزان یک قاشق غذاخوری سرپر از مایه آماده شده برداشته و یک دانه هل داخل آن بگذارید. همه کوفته ها را آماده کنید و روی یک بشقاب بچینید.
مرحله پنجم طرز تهیه آش رشته کرمانی
روغن را داخل نموده و کوفته ها را داخل آن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن کوفته ها، دوباره همه آن ها را داخل ماهیتابه چیده و روی آن ها، سکنجبین بریزید.
مرحله ششم طرز تهیه آش رشته کرمانی
ببینید اگر عدس و سبزی آش رشته کرمانی خوب پخته شده بود، رشته آش را نیز به ترکیب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آش برای 35 دقیقه دیگر به آرامی بپزد.
پس از اتمام این زمان، نصف کوفته ریزه هایی که درست نموده بودید را داخل آش بریزید و بگذارید آش چند قل بخورد.
اکنون آش آماده سروکردن است. آش را داخل ظرف بریزید و با کوفته ریزه و سکنجبین تزیین کنید. سیرداغ و نعنا داغ، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و کشک را نیز روی آش بریزید و آن را تزیین کنید.
نکات ریز تهیه آش رشته کرمانی
برای این که یک آشپز حرفه ای باشید، حتماً باید یک سری نکات ریز و جزئی را بلد باشید که در صورت لزوم از آن ها بهره ببرید.
ما ترفندهای خاص تهیه آش رشته کرمانی را به شما تقلب می رسانیم. یکی از این ترفندها این است که برای بهترشدن آش رشته، ضروری است که کشک را برای 20 دقیقه بجوشانید.
آش رشته کرمانی یک غذای مغذی و کامل با خواص درمانی است.ترفند دوم این است که درصورتی که فراموش کردید حبوبات را از شب قبل بخیسانید یا شب قبل تصمیم نداشتید که آش رشته درست کنید، هر یک از حبوبات را دو بار بجوشانید و آب آن ها را عوض کنید.
آموزش به سرانجام رسید، نوبت پختن است…
اگر هوس خوردن آش رشته کرمانی یا هر یک از غذاهای ساده و محلی کرمان را نموده اید، نیازی نیست به این استان سفر کنید با دستور پخت های بلاگ خبرنگاران ، مانند یک بانوی هنرمند کرمانی، غذاهای محلی این شهر زیبا را بپزید و در کنار خانواده از خوردن آن ها لذت ببرید.
سفره مردمان کرمان، سفره هایی رنگین است که تنوع غذایی بالایی دارد و طعم و عطر غذاهایی که در این سفره ها چیده می گردد با غذاهای دیگر نقاط ایران فرق دارد.
اگر از اهالی عزیز کرمان هستید یا در این شهر زیبا مهمان هستید با سفارش اینترنتی غذا در کرمان، غذاهای لذیذ کرمانی را بچشید.
منبع: اسنپ فود