بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها چیست؟

به گزارش هیو بلاگ، خبرنگاران | سرویس خانه داری - آیا می دانید بر روی سطح خارجی سبزیجات و میوه های تازه چه میزان آلودگی وجود دارد؟ بسیاری از افراد برای شستشوی میوه ها و سبزیجات خود از مواد ضدعفونی نماینده شیمیایی مانند مایع ظرفشویی استفاده می نمایند، اما باید به این نکته توجه کنید که استفاده از این مواد عوارضی را به دنبال دارد. در این مقاله درباره بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها مطالبی توضیح داده شده است.

بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها چیست؟

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • شستشو با سرکه
  • شستشو با جوش شیرین
  • شستشو با محلول آب نمک
  • بهترین روش شستشو
  • ضدعفونی کردن با مواد شیمیایی
  • عوارض استفاده از مواد شیمیایی

روش های بدون خطر شستشوی سبزیجات و میوه ها

راهکار های خانگی بسیار زیادی وجود دارد که در صورت به کار بردن هر کدام از آنها، می توانید حجم بالایی از آلودگی های موجود بر روی سبزیجات و میوه ها را از بین ببرید. از جمله این روش ها شامل موارد زیر است:

1. شستن میوه و سبزی با سرکه

در این روش می توانید انواع مختلفی از سرکه ها مانند سرکه سفید یا سرکه سیب را به کار ببرید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ظرفی متناسب با مقدار سبزیجات را در نظر گرفته و آن را با آب خنک پر کنید
  • سپس بسته به حجم میوه یا سبزی مقداری سرکه در آب حل کنید و آن ها را به مدت 30 دقیقه در این محلول بخیسانید
  • در سرانجام سبریجات را با آب خنک آب کشی کنید

2. شستن میوه و سبزی با جوش شیرین

برای شستن میوه و سبزی با جوش شیرین مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ظرفی مناسب را از آب پر کنید
  • 1 یا 2 قاشق مربا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. (برای نتیجه بهتر می توانید از چند قطره آب لیمو نیز در این محلول بهره ببرید)
  • آن ها را پس از گذشت چند دقیقه آبکشی کنید

نکته: توجه داشته باشید که مدت نگهداری میوه و سبزی ها در این محلول کمتر از روش قبل است.

3. شستن میوه با محلول آب نمک

برای شستن میوه با محلول آب نمک به مراحل زیر توجه داشته باشید:

  • میوه و سبزیجات خود را به مدت 15 الی 20 دقیقه در محلول آب نمک رقیق قرار دهید
  • در سرانجام میوه و سبزیجات خود را با آب خنک شستشو دهید.

بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها

در صورت عدم شستشوی صحیح سبزیجات یا میوه ها، ممکن است به مشکلاتی نظیر اسهال خونی و یا انتقال انگل هایی مانند کرم آسکاریس دچار شوید. بنابراین برای شستن این مواد به بهترین شکل ممکن، علاوه بر انتخاب یک ماده ضدعفونی کننده مناسب و بی خطر، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. تمیز کردن

در این مرحله به طور معمول، سبزیجات تازه از قسمت های پلاسیده و اضافی جداسازی می گردد.

2. شستشوی اولیه

در گام بعدی بهتر است با یک شستشوی سطحی، سبزیجات و میوه ها را از گل و لای موجود بر روی آن ها پاک کنید.

3. زدودن انگل ها و میکروب ها

در این مرحله بهتر است با استفاده از یکی از روش های خانگی که در قسمت قبل شرح داده شد، نسبت به ضد عفونی کردن میوه ها و سبزیجات خود اقدام کنید.

4. آبکشی سبزیجات

در مرحله سرانجامی پس از گذشت زمان مناسب، میوه و سبزیجات خود را با آب نسبتاً سرد به خوبی شست و شو دهید.

سامانه مشاوره آنلاین های اکسپرت

بیشتر بخوانید: نحوه شستن سبزی و میوه با سرکه در 4 مرحله

ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات با مواد شیمیایی

علاوه بر روش های یاد شده، مواد دیگری نیز برای ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات وجود دارد. البته باید توجه گردد که این روش ها عوارضی در دراز مدت در پی دارند:

1. مایع ظرفشویی

در این روش پس از پاک کردن و آبکشی اولیه سبزیجات یا میوه ها، دو یا سه قطره مایع ظرفشویی را در مقداری آب حل نموده و سبزیجات را به مدت 3 الی 5 دقیقه در آن قرار دهید و سپس با آب خنک آبکشی کنید.

2. پودر پرکلرین

به طور معمول از پودر پرکلرین 70 درصد برای شستشوی سبزی و میوه استفاده می گردد. روش کار به این صورت است که در ظرفی جادار و مناسب محلولی رقیق از پرکلرین و آب تهیه نموده و سبزی و میوه را به مدت 5 الی 10 دقیقه در آن قرار دهید و در سرانجام آن ها را با آب خنک آبکشی کنید.

عوارض استفاده از مواد شیمیایی

اگرچه شستشوی سبزیجات و میوه ها با مواد شیمیایی همچون مایع ظرفشویی یا محلول پرکلرین باعث از بین رفتن باکتری و آلودگی ها می گردد، اما استفاده از این مواد در بلند مدت باعث به خطر افتادن سلامتی خواهد شد. ابتلا به مسمومیت و اسهال از جمله عوارض استفاده از مواد شیمیایی در طولانی مدت به شمار می آید. پژمرده شدن زود هنگام و از بین رفتن مواد مغذی از میوه و سبزی نیز یکی دیگر از عوارض شستن این خوراکی ها با مواد شیمیایی است.

نکات مهم

  • همیشه سعی کنید از آب خنک و یا سرد برای حفظ طراوت و تازگی سبزیجات و میوه ها بهره ببرید.
  • برای شستن سبزیجاتی مانند کاهو و کلم که دارای حجم و برگ های بزرگتری هستند از سرکه، نمک یا جوش شیرین بیشتری بهره ببرید.
  • قبل و بعد از شستشوی میوه و سبزیجات خود دست های خود را کاملاً بشویید.

بیشتر بخوانید: شستن سبزی و میوه با نمک، صحیح یا غلط؟

سخن آخر

همانگونه که اشاره شد روش های متنوعی برای شستشوی سبزیجات و میوه ها در منزل وجود دارد. بعضی از این روش ها کاملا بدون خطر بوده و بعضی دیگر دارای عوارضی هستند. البته توجه داشته باشید که انواعی از سبزیجات به دقت بیشتری برای شستشو احتیاج دارند. به عنوان مثال شستن کلم بروکلی در این دسته قرار می گیرد و دقت و توجه زیادی را در شستشو می طلبد. شما از چه موادی برای شستن سبزی و میوه های خود استفاده می کنید؟ در صورتی که تجربه یا روشی اثربخش در این باره سراغ دارید، آن را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

سازمان میراث فرهنگی: سازمان میراث فرهنگی، با وبسایت مجموعه میراث فرهنگی ایران همراه باشید.

منبع: setare.com
انتشار: 8 مهر 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 8159

به "بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید