هیچگاه به اهمیت پیوست اجتماعی فعالیت ها توجه نکرده ایم
به گزارش هیو بلاگ، خبرنگاران/فارس یک پژوهشگر اجتماعی با اشاره به اهمیت پژوهش های اجتماعی در پیشبرد و ثمربخشی برنامه های مختلف، ابراز تاسف کرد که هیچ زمانی به اهمیت پیوست اجتماعی در فعالیت ها پی نبرده و به لزوم آن توجه نکرده ایم.
اردشیر گراوند شنبه پنجم بهمن در همایش مسئولیت اجتماعی اثربخش و توسعه پایدار، در شیراز، با بیان اینکه تجربه تاریخی ایرانی ها حاکی از حضور فعال آنها در کارهای خیر است، اضافه نمود: گاهی مدرن شدن گرفتاری های متفاوتی ایجاد و اساسا نظام اجتماعی را دچار مشکل می نماید.
این پژوهشگر با اشاره به دو کلید واژه پیوست اجتماعی و مسئولیت اجتماعی، گفت: ما اولی را رها و به دومی توجه نموده ایم.
او با تاکید بر اینکه هر عملی باید یک پیوست اجتماعی داشته باشد، گفت: در ایران هیچگاه به پیوست اجتماعی فعالیت ها توجه ننموده ایم.
این پژوهشگر اجتماعی ادامه داد: طی سال های اخیر تنها چند مورد سلیقه ای و موردی در مورد پیوست اجتماعی شکل گرفته و با این تعداد هم نمی توانیم بگوییم یک نظام ایجاد شده است.
پیوست اجتماعی باید قانون و لازم الاجرا شود
گراوند با تاکید بر اینکه پیوست اجتماعی باید قانونی و لازم الاجرا باشد، عنوان نمود: اساس مسئولیت اجتماعی، اخلاقی و اختیاری است.
او با بیان اینکه سابقه پیوست اجتماعی در ایران به دهه 80 بر می شود که متاسفانه شکل نگرفت و تا برنامه ششم توسعه کشور هم هیچ تکلیف قانونی در این باره نداشتیم، اضافه نمود: پیوست اجتماعی فعالیت ها و الزامی شدن آن در کشور باید مطالبه همگانی در راستای مسئولیت اجتماعی شود.
این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به غفلت از پیوست اجتماعی در چهار دهه گذشته پس از انقلاب، گفت: طی این سال ها مشاهده شده که عوارض اجتماعی بیش از عواید اجتماعی یک فعالیت بوده است.
گراوند ادامه داد: امروز نرخ بیکاری زنان دو برابر نرخ بیکاری مردان است، چون تصور ننموده ایم که اگر آنها را باسواد کنیم برای طلاق، ازدواج و بارداری و اشتغال آنها چه خواهیم کرد؟
مسئولیت اجتماعی در ایران اختیاری است!
او با تصریح اینکه مسئولیت اجتماعی در ایران اختیاری است، گفت: امروز در هیچ نقطه ایران موضوع مسئولیت اجتماعی و پیوست اجتماعی اجباری نیست.
گراوند ادامه داد: به عنوان مثال؛ تا زمانی که سازمان محیط زیست، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در دست دولت است، اساسا نمی توان کاری برای کشور کرد، چون اینها مال ملت اما در دست دولت است.
او با بیان اینکه ابتدا باید ارزش قانون را اعمال و بعد پیوست اجتماعی ایجاد کنیم، گفت: مرز بین مسئولیت اجتماعی و وظیفه اجتماعی را پیوست های اجتماعی معین می نماید.
این پژوهشگر اجتماعی با تاکید بر اینکه اعمال مسئولیت اجتماعی در ایران به دلیل بخشی بودن مثمرثمر نیست، عنوان نمود: مشکل کشور ما این بوده که در موضوعات اجتماعی سلیقه ای و عاطفی عمل نموده ایم.
گراوند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جمعیت شیراز 12 برابر شهر دوم استان فارس است، گفت: باید مسئولیت اجتماعی در این شهر با پیوست اجتماعی به منصه ظهور برسد.
افزایش مستاجر یعنی رشد آسیب اجتماعی
او ادامه داد: بزرگترین مشکل ملت ما این بوده که ایران را تهران و فارس را شیراز می دانند، چون تفکر سیستمی نداشته ایم و با عدم تعادل منطقه ای روبرو شده ایم.
این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به جمعیت یک میلیون و 460 هزار نفری شیراز، این تعداد جمعیت را نشانی از افزایش آسیب های اجتماعی دانست و گفت: اولین مسئولیت اجتماعی در این شهر متوقف کردن مهاجرت هاست.
همراه با رشد سواد در زنان مطالباتشان مدیریت نشد
گراوند با بیان اینکه نرخ باسوادی زنان استان فارس بالاست اما فکری به حال مدیریت مطالبات آنها نشده است، اضافه نمود: جامعه ای که مستاجر زیاد دارد یعنی آسیب های اجتماعی را افزایش داده است.
او همچنین صدرا را یکی از معضلات استان فارس دانست و با بیان اینکه این شهر 21 درصد نرخ بیکاری و بالاترین نرخ باسوادی را دارد، گفت: سیل اینجاست نه سیستان و بلوچستان!
گراوند به تجرد قطعی دختران بالای 45 سال و پسران بالای 55 سال ایران هم اشاره و گفت: میانگین ایران در این شاخص سه دهم است.
او یکی از بهترین راههایی که بتوان کشور را مدیریت کرد را کنترل اجتماعی دانست و گفت: در حالی که امروز باید مهاجرت ها کم باشد اما در شهری مانند صدرا تنها 16 درصد از مردم، متولد این شهر هستند.
40 درصد جمعیت شیراز، شیرازی نیستند
این پژوهشگر اجتماعی اضافه نمود: حدود 60 درصد جمعیت شیراز متولد این شهر و 40 درصد جمعیت آن غریبه هستند.
گراوند با تاکید بر اینکه توان فرهنگی جامعه را باید در نظر گرفت در حالی که حجم ورودی مهاجرت ها به شیراز به اندازه ظرفیت آن نبوده است، گفت: متاسفانه امروز تعداد خانوارهای تک نفره استان فارس بالا رفته است.
این پژوهشگر مسائل اجتماعی خطاب به فعالان اجتماعی و مالی استان فارس که در جلسه حضور داشتند، گفت: هیچ مسئولیتی در برابر هیچ کجای ایران بر دوش ندارید، اول مسائل خود استان را حل کنید.
منبع: خبرگزاری ایسنامجله آی سیب: مجله آی سیب | مجله فناوری های جدید، رایانه ها، موبایل ها و کجت های هوشمند
مجله بیزبینگ: مجله بیزبینگ، مجله موفقیت در کارآفرینی و کسب و کار