نتایج ضعیف تیراندازی باکمان در بازی های آسیایی؛ برداشت آنچه وزارت ورزش کاشته بود، پیش می آید دیگر!
به گزارش هیو بلاگ، تیراندازی با کمان در بازی های آسیایی 2018 اندونزی نتایج ضعیفی کسب کرد و در کنار آن اتفاقاتی رخ داد که کارنامه این رشته را منفی جلوه داد.
برای دیدن زیباترین جزیره اندونزی با تور بالی همراه شوید و شگفتی های جزیره آتشفشانی بالی را از نزدیک شاهد باشد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، رقابت های تیراندازی با کمان هجدهمین دوره بازی های آسیایی 2018 با کسب یک مدال برنز در میکس کامپوند برای ایران به خاتمه رسید تا در این دوره نتیجه ضعیفی نسبت به دوره قبل در تیراندازی با کمان برای کشورمان به ثبت برسد.
تیراندازی با کمان در بازی های آسیایی 2014 اینچئون در کامپوند انفرادی توسط اسماعیل عبادی صاحب مدال طلا شد و در کامپوند تیمی متشکل از امیر کاظم پور، اسماعیل عبادی، مجید قیدی به مدال برنز دست یافت اما در این دوره از بازی ها تنها در میکس کامپوند به یک مدال برنز رسید و در ریکرو هم همچنان مانند گذشته بدون هیچ نتیجه چشمگیری به کار خود خاتمه داد. اگر چه نباید فراموش کرد که در این دوره از بازی های آسیایی میزبان بخش انفرادی کامپوند را حذف کرد و با در نظر دریافت این شرایط ما شانس کسب مدال در انفرادی را از دست دادیم و اگر این موضوع را در نظر بگیریم و مدال طلای انفرادی را کنار بگذاریم، مانند دوره قبل تنها به یک برنز بسنده کردیم با این تفاوت که این مدال از بخش تیمی مردان به میکس منتقل شده و این موضوع نشان می دهد که تیراندازی با کمان در چهار سال گذشته حسابی درخواب خرگوشی بوده است.
کامپوند و تک مدالی که رنگ برنز به خود گرفت
در خاتمه مرحله مقدماتی کامپوند تیمی زنان در بازی های آسیایی 2018 فرشته قربانی رتبه چهاردهم را به دست آورد، مینو عابدی در صندلی بیست و دوم ایستاد، پریسا براتچی رتبه 23 را به دست آورد و راحله فارسی در رده بیست و هفتم نهاده شد. با این نتایج تیم کامپوند بانوان در رده چهارم ایستاد و در جدول حذفی و در نیمه نهایی به مصاف کره جنوبی رفت اما این ملاقات را واگذار کرد و از راهیابی به فینال بازماند. تیم کامپوند زنان در رده بندی به مصاف چین تایپه رفت و با شکست برابر این تیم بدون کسب مدال به کار خود خاتمه داد.
در خاتمه مرحله مقدماتی کامپوند مردان نیز نیما محبوبی در رده نهم نهاده شد، اسماعیل عبادی در صندلی رده بیستم ایستاد، امیر کاظم پور بیست و یکم شد و مجید قیدی در رده بیست و هفتم جای گرفت. با این نتایج تیم کامپوند مردان کشورمان در مرحله مقدماتی رتبه پنجم را به دست آورد. مردان کشورمان در مرحله یک هشتم به مصاف تیم بوتان رفت و با شکست این تیم راهی مرحله یک چهارم شد اما با قبول شکست برابر مالزی از دور مسابقات کنار رفت.
تیم میکس کامپوند ایران با ترکیب نیما محبوبی و فرشته قربانی در مرحله نیمه نهایی برابر چین تایپه بازنده شد اما در ادامه با شکست سنگاپور در ملاقات رده بندی به مدال برنز دست یافت تا تنها نماینده تیراندازی با کمان روی سکوی توزیع مدال باشد.
نتایج کمانداران در کامپوند بیش از گذشته ثابت کرد که نه تنها ریکرو این روزها حال و روز خوشی ندارد بلکه کامپوند هم در چهار سال گذشته هیچ رشدی نداشته و علاوه بر عدم استعدادیابی در این ماده، هر روز بیشتر از گذشته از کسب مدال در آسیا فاصله می گیریم.
ریکرو همچنان ناکام در کسب مدال
موضوعی که در این بین عملکرد تیراندازی با کمان را منفی نشان می دهد عدم رشد این رشته در چهار سال گذشته و تکرار نتایج ضعیف در ریکرو بوده است. در بازی های آسیایی 2018 و در بخش مقدماتی ریکرو صادق اشرفی در رده سی و چهارم ایستاد. وی در دور حذفی برابر کمانداری از قطر بازنده شد و از راهیابی به مرحله یک شانزدهم مسابقات باز ماند . امین پیرعلی نیز که به عنوان نفر چهل و پنجم وارد جدول حذفی شده بود با نتیجه 6 بر صفر شکست سختی را برابر کماندار عربستانی متحمل شد. میلاد وزیری و عرفان ارژنگ نیا در صعود به دور حذفی ناکام بودند و رده پنجاه و هشتم و شصت و پنجم ایستادند.
با نتایج انفرادی کمانداران، تیم ایران هم با ترکیب عرفان ارژنگی پور، صادق اشرفی و امین پیرعلی در مرحله مقدماتی در رده دوازدهم نهاده شد. تیم کشورمان پس استراحت در دور نخست و شکست مالزی در مرحله یک هشتم نهایی، با شکست 6 بر صفر برابر چین از راهیابی به مرحله نیمه نهایی بازماند.
در ریکرو میکس ایران با ترکیب زهرا نعمتی و صادق اشرفی در مرحله مقدماتی سیزدهم شد. سپس در رقابتی فشرده با تیم لائوس 5 بر 4 پیروز و حریف ژاپن در مرحله یک هشتم نهایی شد، اما در این مرحله با شکست سنگین 6 بر صفر از راهیابی به مرحله بعد باز ماند.
حذف عجیب زهرا نعمتی در ریکرو انفرادی زنان
زهرا نعمتی در دور مقدماتی با کسب 622 امتیاز در رده سی و یکم ایستاد. وی در مرحله یک سی و دوم حریف پاکستانی خود را با نتیجه شش بر صفر برد و توانست به مرحله یک شانزدهم راه پیدا کند. او در مرحله یک شانزدهم نهایی رقیب قزاقستانی را با نتیجه 6 بر 5 از پیش رو برداشت تا در مرحله یک چهارم نهایی با کماندار اندونزیایی به رقابت بپردازد اما یک اتفاق عجیب باعث حذف او شد.
مسئولان ایران به نعمتی گفتند هنگام صرف ناهار است و مرحله بعدی ساعت 14 به وقت محلی شروع می گردد. نعمتی هم با همین تصور برای صرف ناهار محل تیراندازی را ترک کرد که یک باره میلاد وزیری یکی از اعضای تیم با سراسیمگی به محل آمده و به نعمتی خاطرنشان کرد رقبا در حال رقابت هستند، نعمتی را به محل برگزاری مسابقه آوردند اما کار از کار گذشته بود و نبود نعمتی به منزله انصراف او محسوب شد. بدین ترتیب از صعود به مرحله بعد بازماند و همه را شوکه کرد.
این اتفاق با اظهار نظرهای متفاوتی از سوی همراهان تیراندای با کمان همراه بود اما از همه آنها جالب تر، اظهار نظر مریم دباغ، نایب رئیس فدراسیون بود که خاطرنشان کرد به نظر می رسد در اعلام تایم اشتباه کردند، از این اتفاقات پیش می آید. در خاتمه مصاحبه های مختلف نیز زهرا نعمتی با حضور در جمع خبرنگاران خود را به عنوان مقصر معرفی کرد.
چه کسی تیراندازی با کمان را به لبه پرتگاه برد؟
تیراندازی با کمان در حالی گام در هجدهمین دوره بازی های آسیایی گذاشت که از ماه ها پیش کسب نتایج ضعیف این تیم قابل پیش بینی بود. کوتاهی وزارت ورزش در سامان دادن به فدراسیون تیراندازی با کمان و مسامحه با رئیس سابق این فدراسیون، تیراندازی با کمان را به لبه پرتگاهی برد که سقوط آن در بازی های آسیایی رقم خورد.
مسئولان ورزش کشور در روزهایی که شجاعی رئیس سابق و پر مشغله فدراسیون راهی اصفهان شد تا به عنوان معاون اقتصادی در کنار استاندار این شهر باشد، باید فکر امروز تیراندازی با کمان را می کردند. در روزهایی که این فدراسیون ماه ها رنگ مدیر را به خود ندید همه این اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم پایه ریزی شد و مسئولان ورزش چشم خود را روی این اتفاقات بستند.
قدرت دریافت بعضی از افراد در فدراسیون تیراندازی با کمان در روزهای غیبت شجاعی، رئیس وقت فدراسیون و تشکیل گروه های زیر پوستی در همه بخش های تیراندازی با کمان، آورده ای است که وزارت ورزش با تاخیرهای خود و البته شجاعی با خودخواهی و کوشش برای ماندن در فدراسیون رقم زدند. پر واضح است اداره طولانی مدت یک فدراسیون بدون حضور رئیس و به دست افراد متفرقه باعث می گردد که بعضی افراد در دل تیم ملی، بخش اداری و حتی بین الملل فدراسیون به خواست خود رفتار و بدون ترس از بازخواست شدن، ریشه خود را در آن بخش ها محکم تر نمایند تا امروز کار به آنجا برسد که حتی شعبانی بهار هم به عنوان رئیس فدراسیون نتواند این دست ها را از بخش مدیریت خود کوتاه کند و مجبور به تاخیر انداختن تغییرات در فدراسیون باشد.
از فدراسیونی که چه در بحث اعزام و چه در موضوع مدیریتی سال ها است که اسیر حواشی بوده انتظاری جز این نتایج می رفت؟ وقتی یک فدراسیون در دو سال گذشته همیشه یک رئیس چند شغله و و در ماه های اخیر هم یک رئیس دور از تهران را در راس خود داشته، چگونه می تواند در بحث استعدادیابی پیروز باشد؟ وقتی مدیری در فدراسیون نبوده و اداره فدراسیون به سایر افراد سپرده شده بود، نظارتی بر انتخابی های تیم ملی و عملکرد کادر فنی و مدیریتی تیم وجود داشته است؟
تیراندازی با کمان آن چنان در منجلاب فرو رفته که نه کریم صفایی، نه شعبانی بهار و نه هیچ گزینه دیگری نمی تواند در مدت کوتاه آن را نجات دهد و ریشه کن کردن قدرت های فعال در این رشته شاید مدت ها احتیاج به زمان داشته باشد و البته این در صورتی است که این افراد پیش از به خطر افتادن منافعشان در صدد حذف رئیس نباشند.
در کنار این مسائل که ضربه زیادی به تیراندازی با کمان زد نمی توان از نحوه برگزاری انتخابات فدراسیون و بی تفاوتی وزارت ورزش نسبت به انتخاب رئیس جدید بی تفاوت بود. وزارت وزش با نادیده دریافت حواشی قبل از انتخابات و نشست های معاون ورزش همگانی با روسای هیئت ها میدان رقابت را برای سایر رقبا تنگ کرد و در حالی که همگان هشدار این روزها را برای تیراندازی با کمان داده بودند مسئولان وزارت ورزش فقط به برگزاری انتخابات به هر قیمتی فکر می کردند.
اشتباه شعبانی بهار در ماجرای نعمتی چیست؟
در ماجراهای این روزهای تیراندازی با کمان و البته اتفاق عجیبی که برای که برای زهرا نعمتی افتاد نکته قابل تامل عدم برخورد قاطع و آنی شعبانی بهار با عامل این اتفاق است در حالی که شاید کمترین کاری که رئیس می توانست در جاکارتا انجام دهد برکناری سرپرست و بازگرداندن آن به تهران بود. این مسئله سوالات زیادی ایجاد می نماید. اینکه شعبانی بهار قدرت برکناری کسی را در فدراسیون ندارد یا اینکه ماجرای دیگری در کار است که باعث شده وی در مقابل خاطی این اتفاق کوتاه بیاید. ضمن اینکه سکوت شعبانی بهار و گفتن این جمله که همه مسائل ما از حرف زدن است، از نکات عجیب بود. حداقل انتظار این بود که رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان بابت اتفاق اتفاق افتاده برای زهرا نعمتی عذرخواهی کند.
منبع: تسنیم