شهردار تهران: برای توسعه تهران شبکه نخبگان را بشناسیم
به گزارش هیو بلاگ، خبرگزاری خبرنگاران- شهردار تهران بیان نمود: نخبگان و فرهیختگان می توانند در کنار هم ظرفیت ها را افزایش دهند و مارا در توسعه و حل معضلات شهر تهران یاری نمایند.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست هم اندیشی کارگروه های تخصصی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: ما در یک رقابت نفس گیر میان پیشرفت و توسعه ایرانی اسلامی و از سوی دیگر توسعه غربی هستیم. وقتی صحبت از پیشرفت و توسعه ایرانی اسلامی می کنیم یعنی نسبت انسان با خدا ولی در نگاه توسعه ای غربی، انسان جایگزین خدا است. در نگاه توسعه ای غربی طبیعت اسیر انسان و بهره کشی از آن در حد اعلا خواهد بود اما درنگاه ایرانی اسلامی ما حق نداریم هر کاری با طبیعت بکنیم.
وی اضافه نمود: جامعه یک هویت واحد دارد و اساس آن بر مبنای فرهنگ و تعلیم و تربیت شکل می گیرد. این دو دنیا بینی و دو نگاه میانشان رقابت وجود دارد. ما نسبت به جامعه و طبیعت پیرامونی مسئولیت بزرگی داریم و نمی توانیم نسبت به آن غفلت کنیم. اگر صحبت از سلامت و خدمت به جامعه و صحبت ازمحیط زیست است باید نگاهی دقیق به محیط زیست پیرامون خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: تا به امروز بسیار کار شده، به شکلی که در حوزه فضای سبز شاهد ارتقای سرانه فضای سبز بودیم و امکانی فراهم شده که به سمت یک فضای سبز درخور و شایسته برویم. البته بین منطقه ها تهران تفاوت هایی وجود دارد. در منطقه ای این سرانه دو متر است و در منطقه ای دیگر چند ده برابر این است. این تفاوت معنادار است و باید نسبت به حل آن گام برداریم. باید به شهر تهران و محیط زیست آن با صورت بندی جدیدی از مسئولیت ها نگاه کنیم.
زاکانی اذعان کرد: شهر تهران یک کلانشهر به معنای کلانشهر متعارف نیست بلکه خود یک کشور است که اثرات آن الگویی برای سایر شهرها و نمادی برای سایر کشورهای اسلامی است. این مسئولیتی بزرگ در اداره یک کلانشهر است. به این ترتیب اثرات و اتفاقات تهران در سایر کلانشهرها دیده می شود.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه در محیطی فعال هستیم که بازیگران و اثرگذاران متعددی در آن وجود دارد، اضافه نمود: مدیریت واحد شهری هنوز محقق نشده است. ما احتیاجمند این هستیم که در مدیریت شهری میان شورا و شهرداری در یک پیوستگی و نگاه واحد به گونه ای عمل کنیم که نقش آفرینی ویژه ای در تهران داشته باشیم. امروز توجه به اینکه به عنوان یک نهاد خدمتگذار اجتماعی نقش آفرینی کنیم از اهمیت بسزایی برخوردار است. در چنین نگاهی شورا و شهرداری نمی تواند کارها را به دیگری واگذار کند و در مسئولیت های فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، مالی و … باید شهرداری نقش آفرین باشد و نقش شهرداری باید واضح و تعیین باشد. از این منظر نگاه شهرداری تحول در روح و کالبد شهر است. که با همکاری 100 درصدی با سایر دستگاه ها و مسئولین این گام های بلند برداشته خواهد شد. البته این نگاه جامع حمایت و حضور مردم را احتیاج دارد.
وی ادامه داد: امکان ندارد در یک چارچوب محدود برای خود تصمیم بگیریم بلکه در خصوص همه چیز می توانیم از نقش و ظرفیت نخبگان و صاحبان تجربه بهره بگیریم. نخبگان و فرهیختگان می توانند در کنار هم ظرفیت ها را افزایش دهند. لذا دست احتیاج به سمت نخبگان و فرهیختگان شهر دراز کردیم تا به ما یاری نمایند. خوشبختانه به همین دلیل شورای شهر تهران نیز با تشکیل 13 کارگروه ذیل کمیسیون سلامت کار بسیار بزرگی را تحقق بخشیده و این کار برای شورا و شهرداری آورده های بسیاری در پس خواهد داشت.
وی اظهار داشت: مسئولیت های ما بزرگ است. باید شبکه نخبگان ملی و موثرین شهر را بشناسیم و از این شبکه در جهت توسعه تهران بهره بگیریم. شهرداری تهران در تمام اجزاء از جریان اندیشه ورزی به درستی استفاده می نماید و برای عملکرد بهتر جوهره فکری خود را افزایش می دهد. بی تردید، هم شورا و هم شهرداری به فرهیختگان و نخبگان احتیاج دارد. ما در این جهت عقب افتادگی های خاصی داریم.
زاکانی با بیان اینکه وقتی صحبت از سلامت روح و روان شهر می کنیم یعنی توجه به همه ابعاد زندگی و یکی از مسائل شهر تهران بی هویتی در حوزه شهرسازی است، ادامه داد: در حوزه مسائل اجتماعی وقتی به عدد 21 هزار معتاد متجاهر بر می خوریم که بخشی از آنها شبانه روز در تهران تردد دارد. مسائلی که به ما بر می شود، در شهر تاثیرگذار است. نمی توان نزدیک به 4000 کودک خیابانی و استثمار روی آنها را مشاهده کرد و آرامش روحی داشت. در دوره قبل بعضی آقایان می گفتند این نوعی زیست است و این موضوع را باید رها کنیم. در حالیکه این روح و روان شهر را آزار می دهد.
وی با بیان اینکه در تهران از لحاظ بهداشتی از هر نقطه دیگری در کشور عقب تر هستیم، اظهار کرد: اندازه ارائه خدمات بهداشتی در تهران قابل مقایسه با هیچ نقطه ای نیست. نمی توانیم نسبت به این موارد بی تفاوت باشیم. در شهری زندگی می کنیم که با خیابان ها و ماشین هایش دائما آلودگی های مختلفی همانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیک و هدر رفت وقت انسان و ظرفیت ها را شاهد هستیم و شهرداری در کنار سایر دستگاه ها وظیفه نقش آفرینی دارد و نمی تواند نسبت به این موارد بی تفاوت باشد.
شهردار تهران به وجود 4.5 میلیون موتورسیکلت در تهران اشاره نمود و یادآور شد: ما نمی گوییم در شهر نباید موتورسیکلت وجود داشته باشد اما باید وجود آنها ضابطه مند باشد و در نهایت خود را به سمت استفاده از موتور برقی و … سوق دهیم. در شهرداری ما احساس می کنیم نوکر مردم هستیم و خدمت به مردم وظیفه ماست. در این راستا ما احتیاجمند فکر نخبگان و فرهیختگان هستیم. ما در شهری زندگی می کنیم که با 12 هزار هکتار بافت ناپایدار و سه گسل در پیرامون آن ناایمن است که برای حل هر یک از این موارد احتیاج به اندیشه ورزی و یاری نخبگان و فرهیختگان داریم.
منبع: خبرگزاری آریا