روش های افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات در روزهای کرونایی
به گزارش هیو بلاگ، در این روزها که به دلیل شیوع بیماری کرونا بعضی از ما در قرنطینه به سر برده و کمتر از خانه خارج می شویم، نگهداری طولانی مدت از میوه ها و سبزیجات به یک مسئله تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، در روزهایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم بسیار کمتر از گذشته به خرید برویم، ذخیره کافی مواد غذایی و داشتن ابتکاراتی برای افزایش ماندگاری آن ها یک چالش مهم برای خانواده ها است.
در ادامه چند راه چاره برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و هم زمان حفظ کیفیت آن ها پیشنهاد می گردد:
یخچالتان را سرد نگه دارید
یکی از اساسی ترین قوانین برای تازه نگه داشتن مواد غذایی در یخچال این است که هرچه یخچال سردتر باشد، دوام مواد غذایی بیشتر خواهد شد. دمای یخچال باید بین 1 تا 4 درجه سانتیگراد باشد تا هم کیفیت و هم سلامت مواد غذایی حتی برای شیر که ماندگاری کمی دارد، تضمین گردد.
مواد غذایی را تا جای امکان دور از در یخچال بچینید
در روزهایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم تمام روز در خانه بمانیم، باز و بسته شدن در یخچال ها بسیار بیشتر از دیگر روزها اتفاق می افتد و به همین دلیل احتمال گرم شدن فضای درون یخچال ها بسیار بالاست. دمای یخچال را کنترل کنید و از سرمای آن مطمئن شوید. تا جایی که می توانید مواد غذایی را دورتر از در بچینید تا در اثر باز و بسته شدن های در یخچال، دیرتر گرم شوند.
مواد غذایی خود را گروه بندی نموده و از یکدیگر جدا کنید
دوام همه میوه ها و سبزی ها به یک اندازه نیست بنابراین نمی توان همه را در یک کشوی یخچال قرار داد. اگر همه میوه ها و سبزی ها را در یک مکان بگذاری، طول عمر برخی از آن ها کوتاه تر می گردد؛ مثلا سیب، گوجه فرنگی، سیب زمینی، خربزه و هلو از جمله مواد غذایی هستند که گاز اتیلن زیادی فراوری می نمایند. گاز اتیلن را می توان هورمون طبیعی رسیدن و حتی پوسیدگی میوه ها و پژمردگی گل ها و سبزیجات دانست. در مقابل مارچوبه، سیر، پیاز، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، لوبیا سبز، فلفل و توت فرنگی از جمله مواد غذایی هستند که در مقابل گاز اتیلن بسیار حساس اند. اگر می خواهید این مواد را در یخچال بگذارید، محصولات با گاز اتیلن بالا را در یک کشو بگذارید و از وسایلی بهره ببرید که این گاز را جذب می نمایند و باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی می شوند.
همه چیز را در یخچال نگذارید
برخی از میوه ها و سبزیجات در دمای اتاق دوام بیشتری دارند بنابراین نباید آن ها را در داخل یخچال گذاشت. سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و آووکادو در این گروه قرار دارند.
برخی برگ ها را باید چید
فاسدشدن میوه ها و سبزیجات به دلایل مختلفی روی می دهد از جمله به دلیل وجود رطوبت، آنزیم، اکسیداسیون (قرار دریافت در معرض هوا) و عامل زمان که یکی از مهم ترین عوامل فاسدشدن مواد غذایی است. برخی آنزیم ها حتی پس از چیده شدن میوه ها و سبزی ها از درخت یا بوته همچنان فعال اند و به تدریج باعث پوسیدگی آن ها می شوند. به همین دلیل در سبزیجات ریشه ای مانند هویج، شلغم و چغندر با چیدن برگ هایشان می توان ماندگاری آن ها را افزایش داد و برای ماه ها ذخیره کرد.
میوه و سبزیجات را نشویید
رطوبت باعث فراوری کپک می گردد. به همین دلیل شستن تمام توت فرنگی ها باعث می گردد که خیلی زودتر ازآنچه فکر می کنید پوسیده شوند. تنها چیزهایی را بشویید که همان موقع می خواهید مصرف کنید. به یاری برخی وسایل جانبی، سعی کنید رطوب یخچال خود را نیز پایین بیاورید تا میوه ها و سبزیجات تازه و پردوام باقی بمانند.
استفاده از بطری آب برای سبزیجات
بهترین راه برای افزایش عمر سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری این است که ساقۀ آن ها را در لیوانی پر از آب قرار دهید و یک کیسه پلاستیکی روی آن ها بکشید. این کار به حفظ رطوبت سبزیجات یاری می نماید. به یاد داشته باشید که مرتبا آب لیوان را عوض کنید.
اتلاف مواد غذایی را به حداقل برسانید
برخی وقت ها تنها به نصف یک پیاز، گوجه فرنگی یا لیمو نیاز دارید. برای این کار باید سطوح بریده شده این مواد را به حداقل برسانید زیرا اکسیژن یکی از فاکتورهایی است که فاسدشدن مواد غذایی را سرعت می بخشد. اگر به نصف یک پیاز نیاز دارید، دیگر همۀ آن را خرد نکنید و نیمۀ باقی مانده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در آن را محکم ببندید. این کار باعث می گردد که بوی نیمه باقی مانده نیز فضای یخچال شما را پر نکند.
پنیرتان را خفه نکنید
پنیر به ویژه یک پنیر خوب، یک محصول زنده است. گذاشتن پنیر در یک محفظه پلاستیکی و بستن سر آن، نه تنها باعث می گردد که پنیر نتواند نفس بکشد بلکه رطوب را در داخل این محفظه حبس می نماید و به این ترتیب پنیر نرم و لزج می گردد. بهترین کار برای نگهداری پنیر، استفاده از کاغذهای روغنی و براق است. آن ها را در این کاغذها بپیچید و سپس در یک ظرف مخصوص یخچال بگذارید و در آن را ببندید.
هوای داخل ظرف را تخلیه کنید
یکی از بهترین راه ها برای حفظ مواد غذایی، تخلیه هوایی است که در داخل ظرف وجود دارد. با پمپاژ کردن هوای داخل ظرف گاه می توان طول عمر مواد غذایی را تا 5 برابر بیش از استفاده از دیگر راههای نگهداری افزایش داد.
انتهای پیغام/4145
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آناabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.
dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!