با کاهش کشت محصولات کشاورزی، پائیز سختی در راه است
به گزارش هیو بلاگ، کمبود آب و خشکسالی کم کم اثرات خودش را بر بخش های مختلف نشان می دهد. بعد از قطعی برق حالا نوبت به افزایش قیمت محصولات کشاورزی به علت کاهش سطح زیر کشت و یا از بین رفتن محصولات کشت شده رسیده است. بر همین اساس نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران نسبت به کمبود محصولات باغی و صیفی به ویژه از فصل پاییز به بعد هشدار داده است.

امیر شهریاری در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می گوید: با اینکه مسئله آب همواره مسئله مهم بخش کشاورزی بوده است اما متاسفانه هیچ وقت این مسئله را جدی نگرفتیم و اگرچه ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است اما با سهل انگاری و عدم مدیریت نتوانستیم منابع آبی کشور را به درستی حفظ کنیم.
او ادامه می دهد: امروز در نقطه ای قرار گرفته ایم که با یک کشور کاملا تشنه روبرو هستیم. اولین اثر این تشنگی بر حوزه فراوری محصولات کشاورزی است. هرآنچه برای تامین غذایی مردم احتیاج داریم همه به آب وابسته هستند. خشکسالی جدا از اینکه بخشی از اشتغال و سرمایه مردم در حوزه محصولات کشاورزی را از بین می برد امنیت غذایی را هم به مخاطره می اندازد.
شهریاری با بیان اینکه موضوع گران شدن محصولات کشاورزی و کمبود مواد غذایی دو مسئله متفاوت از هم هستند می گوید: اگر این شرایط آب ادامه یابد ما در کشت پاییزی هم دچار مشکل خواهیم شد و اگر در نیمه دوم سال بارش باران به دادمان نرسد شاید نتوانیم کمبود فراوری را جبران کنیم.
او معتقد است خشکسالی، ریسک کشاورزی را بالا برده و بعضی از کشاورزان سطح زیر کشت خودشان را به علت بیم از نبودآب کاهش داده اند: یک بخشی از کاهش فراوری محاسبه شده از سوی کشاورز است. یعنی کشاورز زراعت ننموده چون بیم آب داشته اما بخشی دیگر زراعت رخ داده ولی به علت کمبود آب محصول در حال از بین رفتن است.
شهریاری ادامه می دهد: نه فقط در حوزه صیفی جات بلکه در همین نیمه اول سال در حوزه مرکبات و محصولات باغی هم الان وقت آبیاری این باغات است و اگر نتوانیم به این باغات سهمیه آب مناسب برسانیم در زمینه میوه و مرکبات هم در نیمه دوم سال یعنی در پاییز به بعد دچار مشکل خواهیم شد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر لزوم مطالعه برای کشت جایگزین می گوید: هم در مورد کشت جایگزین، هم واریته های جایگزین و هم روش زراعت جایگزین مطالعات قوی وجود دارد. آن طور که اطلاع دارم در وزارت جهاد کشاورزی برنامه ریزی های خوبی هم در این رابطه انجام شد اما متاسفانه کمبود منابع باعث شد این برنامه ها محقق نشوند. اگر این برنامه ها اجرایی می شد قطعا مدیریت وضع آب در بخش کشاورزی که پرمصرف ترین بخش مصرف آب است اوضاع مناسبی داشت.
شهریاری به نتایج یکی از آنالیز ها در این زمینه اشاره نموده و می گوید: فقط خوزستان با مدیریت منابع آب و تغییر سطح زیر کشت و روش فراوری می تواند چهار برابر جمعیت فعلی کشور محصولات کشاورزی فراوری کند.
منبع: اتاق بازرگانی ایرانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا