انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول به کشاورزان

به گزارش هیو بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، با انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول (یکی از مشتری پسندترین و سودآورترین ارقام خرمای دنیا) به شرکت های تعاونی فراوری روستایی سیستان و بلوچستان، نخلداران و کشاورزان این استان شیرینی دستاورد فناورانه محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را خواهند چشید.

انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول به کشاورزان

فرآیند انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول به روش جنین زایی غیرجنسی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به اتحادیه شرکت های تعاونی فراوری روستایی استان سیستان و بلوچستان که طی قراردادی چهارجانبه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان صورت می گیرد با حضور دو تن از کارشناسان کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش تحقیقاتی کشت بافت و سلول پژوهشگاه انجام شد.

با گذراندن یک دوره آموزش تخصصی در پژوهشگاه و انتقال دانش فنی تکثیر خرمای مجول به این کارشناسان، زمینه فراوری انبوه نهال و کشت گسترده این رقم مطلوب و مالی خرما در نخلستان های استان سیستان و بلوچستان فراهم می گردد.

با توجه به اهمیت مالی و صندلی ویژه خرما در صنعت کشاورزی کشور و ضرورت استفاده از ارقام پربازده خرما برای افزایش سهم ایران در بازارهای بین المللی و ارزآوری برای کشور، تحقیقات وسیعی از سال ها پیش برای دستیابی به دانش فنی فراوری خرمای مجول به وسیله جنین زایی غیرجنسی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اجرا شده که با به ثمر نشستن این کوشش ها و با توجه به علاقمندی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان به اخذ دانش فنی و تجاری سازی آن با همکاری اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی استان، مجوز بهره برداری غیرانحصاری از دانش فنی تکثیر این رقم پربازده خرما از سوی پژوهشگاه صادر شده است.

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین آمادگی دارد که دانش فنی مربوطه را به سایر شرکت های علاقمند نیز منتقل کند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 18 آذر 1399 بروزرسانی: 18 آذر 1399 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 6033

به "انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول به کشاورزان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقال دانش فنی تکثیر انبوه خرمای مجول به کشاورزان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید