انواع عدسی عینک؛ تک دید، دو دید و تدریجی

به گزارش هیو بلاگ، زمانی که سن افراد به حدود چهل سال می رسد، چشم قدرت تطابق خود را از دست می دهد و در نتیجه بدون عینک نمی توان مطالعه کرد یا اجسام نزدیک را به خوبی دید.

انواع عدسی عینک؛ تک دید، دو دید و تدریجی

انواع عدسی عینک؛ تک دید، دو دید و تدریجی

زمانی که سن افراد به حدود چهل سال می رسد، چشم قدرت تطابق خود را از دست می دهد و در نتیجه بدون عینک نمی توان مطالعه کرد یا اجسام نزدیک را به خوبی دید.

این مساله برای افرادی که پیش از آن به عینک نیاز نداشته اند چندان مشکل ساز نیست چون با مراجعه به متخصصین و خرید عینک مناسب مشکل حل می گردد، ولی افرادی که پیش از آن هم عینک داشته اند با مشکل پیچیده تری روبرو می شوند چون باید همواره دو عینک همراه خود داشته باشند.

عینک های دو کانونه، چند کانونه و تدریجی یک راهکار مناسب برای این مساله می باشد. در این مقاله، متداول ترین راهکار ها همراه با تصاویر ارائه شده است و شما می توانید برترین راهکار را با توجه به سلیقه و شرایط خودتان انتخاب نمایید.

تک دید

عدسی تک دید، متداول ترین نوع عدسی است. در صورتی که فردی هم برای دید دور و هم برای دید نزدیک به عینک نیاز داشته باشد یکی از گزینه ها این است که سفارش دو عینک مجزا بدهد(یکی برای مطالعه و کارهای نزدیک و دیگری برای سایر کارها).

این انتخاب مزایا و معایبی دارد؛

یکی از محاسن این انتخاب این است که دو عینک دارید و به طور مثال اگر عینک مطالعه شما بشکند، تا زمان ساخته شدن عینک تازه، تنها زمان مطالعه مشکل دارید و بدون هیچ اختلالی می توانید رانندگی کنید.

عدسی تک دید، ساده ترین نوع عدسی است که می تواند هم به اسم عدسی عینک دائمی(فاصله دور) استفاده گردد و هم به اسم عینک مطالعه؛ البته در این صورت به دو عینک جداگانه نیاز دارید.

تمام سطح عدسی دارای توان یکسان است بنابراین حداکثر میدان دید را دارید.

مقرون به صرفه ترین نوع عدسی است. البته باید هزینه خرید دو عینک را بپردازید.

از معایب داشتن عینک مجزا این است که همواره باید در حال عوض کردن عینک باشید و برخی مواقع هم، واقعا آزار دهنده است به طور مثال زمانی که بخواهید از روی صفحه تلویزیون یک شماره تلفن را یادداشت کنید.

دو دید

دو عینک در یک عینک؛ یعنی هم نسخه مربوط به عینک دائمی(دید دور) و هم عینک مطالعه شما در یک قاب عینک اجرا می گردد. شما با همین یک عینک، هم می توانید تلویزیون ببینید، هم می توانید رانندگی کنید و هم می توانید کتاب و روزنامه بخوانید.

نیازی به دو عینک ندارید.

عدسی دو دید در شکل های مختلفی عرضه می گردد. متداول ترین نوع آن مانند شکل بالا است که به آن فلت تاپ(Flat top) گفته می گردد.

نوع دیگری که بسیار متداول است، دو دید خطی است که یک خط عدسی را به دو قسمت تقسیم می کند، قسمت بالای خط برای دید دور و قسمت پایین برای دید نزدیک استفاده می گردد.

قاب عینک باید دارای ارتفاع کافی باشد.

ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد تا به این عینک عادت کنید.

تدریجی یا پروگرسیو

عدسی تدریجی این امکان را به شما می دهد که با یک عینک هم مطالعه کنید و هم به نقاط دور نگاه کنید ولی بر خلاف عدسی دودید هیچ تفاوت ظاهری با عدسی های تک دید ندارد.

در این عدسی هم توانایی تماشا دور و هم تماشا نزدیک گنجانده می گردد و فاصله بین آن ها به صورت ملایم تغییر می کند.

عدسی های تدریجی دارای انواع مختلفی می باشند و عینک ساز برای انتخاب نوع مناسب ممکن است سوالاتی در خصوص شرایط فیزیکی محل کار یا شغل شما بپرسد.

نکات مربوط به عدسی های پروگرسیو:

* داشتن تمام خواص خوب دو دید، البته بدون داشتن خط مرئی

* مناسب برای دید دور، دید میانی و دید نزدیک

* داشتن دید واضح و شفاف در تمام فاصله ها

* مانند عینک معمولی به نظر می رسد

* قاب عینک باید دارای ارتفاع کافی باشد

* ممکن است تا چهار هفته طول بکشد تا به این عینک عادت کنید .

منبع:تبیان زنجان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت :mohamadaminsh

منبع: راسخون
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 9448

به "انواع عدسی عینک؛ تک دید، دو دید و تدریجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع عدسی عینک؛ تک دید، دو دید و تدریجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید